изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:08 EEST
Zonbu - домашен компютър със софтуер, записан на сървър    
Новини

Компанията Zonbu тази седмица започна да продава Линукс базирния си персонален компютър Zonbu. Машината се отличава по това, че целият й софтуер не е записан на компютъра, а на сървър на производителя и с всички програми се работи отдалечено през Интернет. Софтуерът е осигурен изцяло от доставчика.



Предимството на продукта е, че не нуждае от инсталиране на софтуер, не са необходими ъпдейти и поддръжка на програмите, не се налага отстраняване на проблеми. Бекъп на данните се извършва автоматично, като те се съхраняват на сървъри производителя. Консумацията на електроенергия на компютъра е само 15 вата и работи безшумно.

 

Дискът на компютъра е флаш-устройство с капацитет 4GB. Притежава CompactFlash слот, 6 USB порта, PS2 клавиатура и порт за мишка.

 

Цената на компютъра е 99 долара с абонамент за една година и 199 долара с абонамент за две години. Предлагат се и месечни абонаментни планове, както и цени, вариращи в зависимост от дисковото пространство на сървърите на производителя, базовия капацитет, на което е 25GB. Системата може да бъде закупена без абонаментни такси за 249 долара. В тази цена обаче не се включва услугата бекъп.

 

Официален сайт на продукта: http://www.zonbu.com/home/

 


Сходни връзки

Zonbu - домашен компютър със софтуер, записан на сървър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди