изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
Саркози: Не сме плащали на Либия! Включваме я в концерта на нациите    
Новини Франция и Европа не са дали никакви пари на Либия за освобождаването на медиците. Това заяви френският президент Никола Саркози.

„Мога да потвърдя просто, че нито Европа, нито Франция са дали и най-малката финансова помощ на Либия“, каза той на пресконференция в Париж в отговор на въпрос какви условия е поставило либийското правителство за освобождаването на медиците. „Ще имам шанса утре, заедно с външния министър Бернар Кушнер, да направя политическа визита до Либия, за да й помогна да се включи отново в концерта на нациите“, посочи президентът на Франция, цитиран от световните агенции. В Триполи Саркози ще подпише редица споразумения от двустранен характер, между които такива в областта на енергетиката, отбраната, образованието, емиграционната политика и научните изследвания.
Това че ЕС не е дал пари за свободата на медиците съобщи преди дни и еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер, която днес доведе медиците в София. Тя заяви, че парите са "либийски".
В този щастлив ден можем да се поздравим. Смятам, че дължим този ден на хуманитарен успех на едни колективни усилия на ЕС, но трябва да подчертая и ролята на Франция, заяви днес Фереро-Валднер след пристигането на българските медици от Либия. Тя подчерта ролята за положителната развръзка на случая с нашите медици на председателствата на Великобритания, Германия, Португалия и Франция, Италия. Днес изживяваме един чудесен момент, това е чудесен момент и за ЕС и за България. Днес откриваме и нова страница в отношенията с Либия. Това е един момент на радост, каза още тя.
Генералният секретар на френското президентство Клод Геан също подчерта, че това са моменти на радост и огромно вълнение. Бях впечатлен от тъжните лица на вашите сънародници, когато отидох в Либия, но тази сутрин техните лица грееха от радост, посочи той.
Британският министър на външните работи Дейвид Милибанд изрази радостта си от освобождаването на петте български медицински сестри и палестинския лекар и заяви, че това ще позволи сближването на ЕС и Триполи. "Либийските деца и семействата им в Бенгази заслужават да получат по-добри грижи. ЕС помага да се предоставят тези грижи, от които те имат нужда и обеща да го прави и в бъдеще", категоричен е Милибанд.
“Случаят е уреден. Получихме гаранции за нормализирането на отношенията с европейските държави и за споразумение за партньорство с Европейския съюз“, заяви високопоставен либийски източник, пожелал анонимност. dir.bg
 


Сходни връзки

Саркози: Не сме плащали на Либия! Включваме я в концерта на нациите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди