изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:55 EEST
ДРОГЕРИЯТА НА ДКЦ II ОБЛЕКЧАВА БИТИЕТО НА СТРАДАЩИТЕ    
НовиниДрогерия заработи в ДКЦ II в Добрич. В нея се предлага богато разнообразие от диетични храни, билки и всичко, което може да облекчи битието на хора с увреждания, възрастни хора или пострадали. Там могат да се открият гама от колани за кръста и корсети. А също и технически помощни средства за инвалиди - не само инвалидни колички и столове, но и средства, които помагат на човек с увреждания да се изправи, да се премести от леглото.

Предлагат се и различни апарати за измерване на кръвното налягане или на кръвната захар. Има детски млека, като е заложено на лечебните, които са на соева основа. А също и разнообразни пелени - за бебета и възрастни. Апаратите за измерване на кръвната захар, които се предлагат тук, не се отпускат по линия на здравната каса. Те са напълно автоматизирани и болният може сам да измерва равнището на кръвната захар. В дрогерията се предлагат и различни перуки, които могат да помогнат на жени, преминали курс на химиотерапия, да се чувстват отново добре. Те също са вид помощни средства. Предлагат се и гръдни епитези, за да възвърнат самочувствието на дамите, които са претърпели операция за отстраняване на гърдата. Има и такива, които се залепват за тялото, както и сутиени, предназначени точно за такива случаи, при които има джобове за епитезите. Страдащите от дископатии и гръбначни изкривявания могат да намерят в дрогерията различни колани. В дрогерията се предлагат каталози, по които може да се поръча най-подходящият за конкретния случай. Особено, когато заболяването има някаква специфика. Те се препоръчват от лекар. Могат да се намерят и различни видове стелки, които да помогнат на хора с проблемно ходило или просто да облекчат тези, които прекарват по-дълго време на крак. Предлага се и ластично бельо - както такова, което може да скрие някой и друг килограм, така и такова за болни с "изсипване" или за хора с разширени вени.  "Стараем се максимално да облекчим инвалидите и хората с увреждания" - обясни продавач-консултантът в дрогерията Росица Митева.
 


Сходни връзки

ДРОГЕРИЯТА НА ДКЦ II ОБЛЕКЧАВА БИТИЕТО НА СТРАДАЩИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди