изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:09 EEST
Срив на туризма - 4 лв. в хотел, а гостите били паплач    
Туризъм
По морето цените за нощувка в хотелите, които са на задни линии, са паднали почти на половина. Оказва се, че може да се спи дори за 2 евро на вечер.


Липсва обаче точна информация с колко легла разполагат нашите курорти, заявиха от Държавната агенция по туризъм (ДАТ). Презастрояването е факт. Плажовете и крайбрежните скали стават все по-пренаселени. А табели “Частен плаж” и “Преминаването забрането” са обичайна гледка. Загражденията създават все повече проблеми по плажовете. Така се отблъскват както българските, така и чуждите туристи, категорични са от ДАТ. Агенцията смята, че тази година ще е решаваща за бранша.
Необходимо е приемане на стратегия за бранша и негово обединяване в единна структура. Това сподели Анелия Крушкова, председател на ДАТ. “Към мен постъпват също много сигнали, свързани най-вече с третиране на туристите най-вече като някакви нашественици, някаква паплач, която отива там и завзема територията на концесионера, нещо което не е правилно разбира се, но контролът на този род дейност не е в ДАТ, но агенцията няма никаква форма на контрол върху плажовете”.
Липсата на място за плажуване кара вече кметовете по Южното Черноморие да правят проверки съвместно с данъчните за да се ограничи изнудването на туристите да си плащат за да стигнат до морето. Само за ден са санкционирани собствениците на три фирми, стопанисващи райони около къмпинг Юг.
 


Сходни връзки

Срив на туризма - 4 лв. в хотел, а гостите били паплач | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди