изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:00 EEST
Д-р Иван Колчаков: БСП върви по пътя на катастрофална загуба на доверие    
ПолитикаПазарджик. "Гласовете за БСП вече отидоха при другите партии". Това обяви пред репортер на радио "Фокус" - Пазарджик д-р Иван Колчаков, депутат от СДС, по повод мненията, че гласуването на БСП заедно с ДПС срещу уседналостта ще разочарова хората и потенциалните гласове за БСП ще отидат към ГЕРБ и другите партии.

"Представяли ли сте си някога, че партията столетница може да има 414 000 гласа. Разбирате, че от 9 септември насам, говоря за 1944 година, БСП няма такъв случай партията да е печелила толкова малко гласове и да е губила толкова много", информира д-р Колчаков. Според депутата от Съюза на демократичните сили официалният членски състав на БСП е около 220 000 души, от което следва, че членовете на червената партия не са успели да заведат поне още един член на своите семейства като гласоподавател. "БСП върви по пътя на катастрофална загуба на доверие и влиза във фаза на политическа ферментация", категоричен бе д-р Иван Колчаков.
По повод изявлението на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан, че БСП издържа на популизма Колчаков заяви: "Както се казва на спортен език те взаимно си цъкат топката и се ухажват, поне докато ДПС не са решили да им бият шута. В тяхните отношения не бих искал да се набърквам. Там е сложна и нелицеприятна история", категоричен бе д-р Колчаков. На въпроса дали може да се каже, че ДПС извива ръцете на коалиционните партньори, синият депутат заяви, че лично той не може да прехвърли изцяло отговорността върху ДПС, "защото тук е в сила народната приказка не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава". "Отговорността е изцяло на коалиционните партньори, които осигуряват такъв широк мегдан, както се казва на езика на движението", допълни д-р Колчаков.
Депутатът беше помолен да коментира дали БСП е позволила България да е зависима от Турция. "България, като всяка неголяма държава, има зависимости. И САЩ не могат да се държат абсолютно независимо и те се съобразяват с другите". Според д-р Колчаков засега няма стратегически пробиви на Турция при нас, но ако така нещата продължават, трябва да имаме яснота по един въпрос. "Можем ли да си позволим лукса България да се съобразява с Доган и ДПС и не е ли по-редно Доган и ДПС да се съобразяват с България?". "И тъй като в момента има достатъчно податки, че България като цяло започва прекалено много да се съобразява с Доган и ДПС, много хора това ги дразни", допълни депутатът от СДС. По думите му сред тези, които се дразнят, са и хората с ислямско вероизповедание, включително и турци. "Ние имаме приятели турци, с които работим, които също ги притеснява това, защото знаят, че на всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие и рано или късно ДПС и депесарите ще го отнесат", каза в заключение д-р Колчаков.
Антон ПАНКОВ

Четете www.focus-radio.net.

 


Сходни връзки

Д-р Иван Колчаков: БСП върви по пътя на катастрофална загуба на доверие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди