изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:12 EEST
Потъна в земята 150-метров хълм    
Любопитно
Напоследък тихото селце Таинани в североизточния индийски щат Трипура привлича все повече поклонници.


Стотици хора се стичат тук, за да видят чудото - малко възвишение, обрасло с дървета, храсти и трева. Само преди седмица на това място е имало 150-метров хълм, който изведнъж е потънал в земята, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според жителите на Таинани преди да настъпи събитието не е имало никакви тревожни симптоми, които да го предвещават. Феноменът бил предшестван единствено от дълбок звук, който сякаш идвал от недрата на земята, но работещите наблизо селяни не му придали особено значение. Около половин час след като се чул шумът, с невероятен трясък хълмът започнал бавно да пропада.

"Той сякаш пропадна в бездната пред очите ни - разказва учителят Свапан Бхатачарджи. - При това на повърхността нямаше нито разлом, нито пукнатина, нито свлачище. Всичко стана толкова плавно, сякаш под пластовете земя "изпусна въздуха си" гигантски въздушен балон. Даже дърветата и храстите не пострадаха."

Новината първо предизвикала паника, а след това мястото се превърнало в обект за поклонение.

Според учените, пристигнали да изследват феномена, става дума за научно явление, свързано с ерозия на пластовете, която понякога засяга и много дълбоки земни слоеве. Интересното е, че след като хълмът е бил погълнат от земята, намиращите се наблизо оврази не са променили формата си.

Според местен отшелник обаче причината е в злите духове и демони. А за да се избавят жителите от злото, събират дарове - ориз, плодове и зеленчуци. В близките дни ще се състои и специален свещен ритуал

BgNewsroom

 


Сходни връзки

Потъна в земята 150-метров хълм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди