изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:26 EEST
ЕС НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРИВЕДЕМ ТЪРЖИЩА И ПАЗАРИ ЗА ЖИВОТНИ В РЕД    
НовиниНа провелото се вчера редовно заседание на областната епизоотична комисия стана ясно, че - след извършената проверка в страната от представители на Европейския съюз, трябва да бъдат предприети редица мерки, за да се премахне забраната за износ на свинско месо от България за страните от Европа.

Това заяви шефът на РВМС в Добрич д-р Каменов. Сред забележките, които са ни отправили европредставителите, е и задължението да приведем тържищата и пазарите за животни според изискванията. "Задължително е още да се следи съвместно с подразделенията на МВР и кметовете на населени места движението на животните и тяхното транспортиране, както и да бъдат ликвидирани т. нар. свински градчета около сметищата" - каза още д-р Каменов. ЕС ни задължава още до края на годината да възстановим и трупосъбирателните пунктове по населени места. По този повод д-р Каменов изрази опасения, че това ще е най-трудната част от работата. "Причините за опасенията ми са породени от факта, че общините нямат пари, както и от това, че реално пунктовете могат да бъдат обрани. Преди около 10-ина година, когато имаше такива,  там, където те бяха от ламарина и винкели, бяха нарязани и обрани за скраб" - сподели още д-р Каменов. В страната няма класическа чума по свинете, отчетоха още членовете на епизоотичната комисия.
На база новото разпространение на птичия грип в страни от централна Европа - 5 случая в Германия, 3 - във Франция, 1 в Словения и по всяка вероятност 1 в Австрия, бе решено със започването прелета на птиците в началото на октомври на територията на областта да бъдат възобновени превантивните мерки относно разпространението на птичи грип.
 


Сходни връзки

ЕС НИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ПРИВЕДЕМ ТЪРЖИЩА И ПАЗАРИ ЗА ЖИВОТНИ В РЕД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди