изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:18 EEST
НАД ПОЛОВИН МИЛИОН СЕ ЧАКАТ ОТ МОН ЗА УЧИЛИЩА В ДОБРИЧ    
ОбразованиеУчилища в Добрич ще получат над 500 хиляди лева по различни национални програми на Министерството на образованието и науката, съобщиха от кметството. По програма "Енергийна ефективност" са одобрени СОУ "Любен Каравелов" и ОУ "Панайот Волов". Те ще бъдат финансирани с 300 хиляди лева -съответно за нова PVC-дограма и ремонт на отоплителната инсталация. По програма "Създаване на достъпна училищна среда" ще се извършват ремонти в ОУ "Хан Аспарух",  ХГ "Св.св.Кирил и Методий", Финансово-стопанската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. 

Други 82 хиляди лева ще получи община Добрич за оборудване на всички училища и обслужващи звена с видеокамери. По програма "Развитие на извънкласни и извънучилищни дейности" 12 предварително класирани общински и държавни училища ще бъдат финансирани със 149 хиляди лева. Сред интересните проекти са създаването на музикален танцов театър в СОУ "Св. Кл. Охридски", обучение по екскурзоводство в ХГ "Св.св.Кирил и Методий", създаване на училищно радио и издаване на вестник в ЕГ "Гео Милев". През тази година общината осигурява 220 хиляди за ремонт на общинските училища.
 


Сходни връзки

НАД ПОЛОВИН МИЛИОН СЕ ЧАКАТ ОТ МОН ЗА УЧИЛИЩА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди