изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:40 EEST
ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ - ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН ОТ ЧУЖБИНА    
ОбществоСпоред български голфъри и членове на нашенската асоциация, в момента все още да се играе голф у нас било два пъти по-евтино, отколкото в чужбина. Като пример познавачи казаха, че една игра на софийското игрище "Равно поле" струвала 50 лв., а наемът за количка бил 20 лв.

В Гърция удоволствието струвало за тези, които не са членове на клуб, на чието игрище отидат да играят, 70 евро за игра и 20 евро наем на количка. А в другата ни южна съседка - Турция, която имала 100 игрища, да се играе на едно от най-хубавите - игрището "Нешънъл", се плащало по 80 евро за игра. Голфъри у нас заявиха, че членството в даден клуб на Балканите вървяло между 1200-1300 евро годишна такса.
Сред известните хора, запалили се по този аристократичен спорт - освен баскетболиста Голомеев, били още футболната звезда Красимир Балъков. Да замахва със стика се пробвал също от известно време и Стоичков, но в голф-средите смятали, че играта му не се получава, защото отношението му към малкото топче било същото като към футболната топка и често ударите му били придружавани с цветисти реплики в типично негов стил. От политиците афинитет към голфа проявявал зам.-министърът на МОСВ Чавдар Георгиев. Повечето голфъри били бизнесмени. Може би скоро по този спорт ще се запали ръководещият едно от най-важните министерства - МРРБ Асен Гагаузов, който лично дойде да се запознае с Гари Плеър по време на инспекцията, която голфърът извърши в "Бляк сий рама". В ролята на преводач на държавния мъж по време на разговора между двамата влезе социологът Андрей Райчев.
След като приключи с раздаването на автографи, Гари Плеър с гордост показа снимката си с краля на рока Елвис Пресли. Той позира и за снимка с Атанас Голомеев, като въпреки скромния си ръст, успя да се извиси до баскетболната ни легенда.
 


Сходни връзки

ГОЛФЪТ В БЪЛГАРИЯ - ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИН ОТ ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди