изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:57 EEST
И ВТОРИЯТ ОТВЛЕЧЕН ОТ ТУРСКИ АТЕНТАНТОРИ ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА    
НовиниДвамата заложници искат по 100 000 лева от държавата

Вчера Николай Петков последва примера на братовчед си Дарин Христов и заведе иск за нанесени неимуществени вреди срещу Министерството на вътрешните работи и Министерството на правосъдието. Той е на обща стойност 100 000 лева. Макар Николай да е бил разпитван по делото за отвличането, той не е бил конституиран като граждански ищец.
По-рано такъв иск заведе и Христов. За същата сума. Срещу същите институции. И двамата са потърпевши от терористичен атентат отпреди 20 години. Те като момчета са били отвлечени от центъра на Добрич от трима българи от турски произход по време на възродителния процес. Едното момче е било с ранена ръка, а другото е със 7 сантиметра по-къс крак.
Тогава те са били на по 12 и 14 години. Били взети за заложници за 26 часа. Тримата терористи ги завели до центъра на курорта "Златни пясъци". Там пръскали листовки, в които искали път към Турция или смърт за заложниците. 26 часа след отвличането на около 20 километра от българо-турската граница двама от похитителите загинали, третият оцелял и по-късно бил осъден на смърт.
Неотдавна Върховна касационна прокуратура поднови делото за атентата и започна да събира нови доказателства. Окръжният съд в Добрич пък насрочи за октомври делото по иска на Дарин Христов срещу държавата. Сега предстои да бъде насрочено делото и по иска на Николай.
 


Сходни връзки

И ВТОРИЯТ ОТВЛЕЧЕН ОТ ТУРСКИ АТЕНТАНТОРИ ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди