изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:19 EEST
Камион на KFOR уби двама души край Луковит (ОБЗОР)    
Ред и сигурностЛуковит. В 7.15 часа тази сутрин на входа на Луковит по главен път София-Русе камион на KFOR блъсна микробус “Форд Транзит”. Двамата души, пътували в микробуса – мъж и жена, са починали на място. Те са български граждани.

Шофьорът на камиона е 43-годишен мъж от Босна. Той е настанен в местната болница със счупен прешлен и таз. Взета му е кръвна проба. Шофьорът се разпитва от полицията, тъй като е в пълно съзнание.

Агенция “Фокус” припомня:
На 28 март 2003 година при пътен инцидент близо до босненския град Соколац загива един представител на KFOR, а други петима са ранени. При инцидента са засегнати 3 коли на KFOR.

На 19 април 2004 година американският рейнджър от KFOR Левин Джереми катастрофира с мотоциклет на пътя за ГКПП – Гюешево. Инцидентът става на кръстовището между улиците „Спартак" и „Бресница" в квартал „Могилата" на Кюстендил. Рейнджърът беше блъснат от трактор МТЗ 82, управляван от кюстендилеца Красимир Николов. След катастрофата рейнджърът е настанен в кюстендилската болница със счупено рамо и без опасност за живота.

На 19 октомври 2004 година служител на силите на KFOR загива при тежка катастрофа близо до Прищина. Автомобилът на KFOR, марка “Форд” се преобръща близо до Глоговица, област Прищина, като това причинява смъртта на един от вонните, а други трима са ранени. Причина за катастрофата е високата скорост на автомобила.

На 22 януари 2005 година двама френски военнослужещи от състава на KFOR са ранени, след като автомобилът им се блъска в автобус. Катастрофата става на пътя между Прищина и Призрен. Двамата войници първоначално са приети в болница в Косово, след което са транспортирани за лечение във Франция. Няма опасност за живота им. При инцидента е ранен и цивилен гражданин.

На 13 декември 2006 година двама младежи от Враца загиват при тежка катастрофа край криводолското село Краводер. На главен път Е-79 са се сблъскват челно товарен автомобил със словашка регистрация, превозващ товар за силите KFOR и “Ауди” с врачанска регистрация. При удара загиват 21-годишният Велизар Марински и 23-годишният Харитон Харитонов – и двамата от Враца.

На 25 април 2007 година при катастрофа край Осояне, Косово, загива един войник от състава на KFOR, а друг е ранен. Загиналият войник е испанец и се казва Хосе Хавиер Колорадо Рамирес на 19 години, а Хуан Карлос Муньос на 22 години е настанен в болница без опасност за живота.

На 23 юни 2007 година при пътнотранспортно произшествие в Косово загиват двама войници от силите на KFOR. Инцидентът става близо до Сува река като освен загиналите има и петима ранени. Ранените войници са извозени до най-близката болница и им е оказана помощ.
Ден по-рано един войник от силите на KFOR загива, а трима са ранени след като автомобилът им се преобръща близо до град Лепосавич.
 


Сходни връзки

Камион на KFOR уби двама души край Луковит (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди