изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:55 EEST
ГЕРБ чака ясна позиция от лидера на СДС    
ПолитикаОчакваме от лидера на СДС Пламен Юруков ясна позиция и се надяваме, че той няма да влезе в стила на лични обиди и противопоставяне. Това се казва в позиция на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ.

От партията припомнят за срещата между Борисов и Юруков на 1 август, на която беше установена обща воля за сътрудничество и обсъдена рамката на възможностите за съвместно участие - обща кандидатура за кмет и общински листи.

Според ГЕРБ в последните дни лидерът на СДС многобрократно е изразил мнения, навеждат на мисълта, че "той не е бил достатъчно искрен и убеден в принципната си подкрепа за кандидатурата на Бойко Борисов". Това показва и търсене на възможност да се откаже от нея, се казва в позицията.

Не става ясно защо господин Юруков казва, че: "ГЕРБ е лява партия", след като само преди месеци избирателите гласуваха нейните петима кандидати, да бъдат в групата на десните партии в Европейския парламент.

Нека припомним, че докато Европейската Народна Партия започна процедура по приемането на ГЕРБ, за да остане в нея, новият лидер на СДС трябва да оттегля подписа на предишния от Декларацията на Движението за европейски реформи на Консервативната партия на Великобритания, подчертават от ГЕРБ.

В интервю Юруков "признава Бойко Борисов за десен лидер". Не става ясно обаче защо не е готов да подкрепи неговите десни политически и управленски принципи и приоритети за борба с корупцията, създаване на условия за индивидуалната инициатива на българите и частния бизнес, посочват от ГЕРБ.

ГЕРБ обединява българите от различни възрастови и професионални групи, от всички региони на страната. Това и сега може да се установи от всички непредубедени граждани и ще бъде доказано от вота на местните избори.

Да се оценяват, както прави Пламен Юруков, определени професионални групи като държавните служители и полицаите като "леви" и "заинтересовани от преразпределението" на държавни средства е политически и фактически некоректно, подчертават от ГЕРБ.

Кандидатите, които ГЕРБ издига за кметове, а Юруков нарича "милиционери", са назначени от правителството на СДС и са уволнени от тройната коалиция. ГЕРБ ще приеме и ще работи с всички професионалисти, които са готови на практика да провеждат нов тип политика на местно и държавно ниво, да следват принципите на новата дясна политика, от която страната се нуждае, отбелязват още от партията.

Оттам допълват, че изборните резултати преди три месеца, проучванията на общественото мнение в страната показват, че в момента обществената подкрепа за ГЕРБ и Борисов е в пъти по-висока от тази за СДС и десните партии.

actualno.com

 


Сходни връзки

ГЕРБ чака ясна позиция от лидера на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди