изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:55 EEST
ВНЕСЕН Е ПРОЕКТЪТ ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА УЛИЦА "СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ"    
НовиниНа 3 август кмета на Тервел Живко Георгиев е внесъл проекта за преасфалтиране на улица "Св.Св. Кирил и Методий" по програма "САПАРД", съобщиха от кметството. На своето последно заседание Общински съвет даде съгласие за кандидатстване с този проект. В оповестения срок са били подготвени всички становища и документи - от РИОСВ Варна, от Областния съвет по регионално развитие, от ДФ "Земеделие". Проектът бе подкрепен от три тервелски неправителствени организации - "Бъдещето е в нас", "Асоциация гражданска инициатива за Тервел" и "Асоциация на жените-Тервел".

 И трите изтъкват приоритетността на улицата като основен подход от центъра към градския парк и кв."Изгрев". Подчертава се също и факта, че по тази улица ежедневно преминават майки с малки деца, които отиват в детската ясла и ЦДГ 1, децата, които учат в СОУ, хората с увреждания , които посещават парка.
Улицата е избрана, за да се търсят за нея средства по програма "САПАРД" и заради това, че уличната настилка е в изключителни лошо състояние. Огромните дупки при дъждовно време правят определени участъци непроходими. В същото време улицата има наскоро изградена канализация, водопроводът е в добро състояние. Тротоарите са в добро състояние. Това дава основание на общинските специалисти да считат, че отпусканите от "САПАРД" до 100 000 лв. за общински проект ще са достатъчни, за да се ремонтира само уличното платно.
 


Сходни връзки

ВНЕСЕН Е ПРОЕКТЪТ ЗА ОСНОВЕН РЕМОНТ НА УЛИЦА "СВ.СВ.КИРИЛ И МЕТОДИЙ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди