изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
Етем и Кабил били виновни за ценовия шок    
ПолитикаДСБ настояват за незабавно отстраняване на министрите Емел Етем и Нихат Кабил заради корупция и некадърност, довели до най-високата инфлация от времето на управлението на Жан Виденов и пълното обезценяване на юлското увеличение на доходите и пенсиите.

С такава позиция излязоха ДСБ след заседание на националното ръководство, оповестена пред журналисти от лидера на партията Иван Костов, предаде БТА. По думите му правителството отново обяснява ценовия скок със сушата, наводненията, чуждите туристи, приготвянето на зимнина и дори с това, че имало голям ръст на доходите. Използват се същите аргументи и същата политическа наглост, с която комунистите оправдаваха дефицита и инфлацията, добави Костов. Според него връх на политическо безочие са твърденията, че рязкото поскъпване е следствие от приемането на страната ни в ЕС.
По думите на лидера на ДСБ министър - председателят и министрите се опитват да скрият, че ценовият шок е резултат на тяхното лошо управление и корупция. Според ДСБ правителството на БСП, ДПС и НДСВ носи цялата отговорност за инфлацията.
Десет години след злоупотребите със зърното на управлението на БСП, в страната има недостиг на зърно и без необходимия държавен резерв. Масово поскъпват хранителните стоки, което влошава положението на семействата с ниски доходи и на пенсионерите, които разходват по-голямата част от парите си за храна, е позицията на ДСБ, цитирана от БГНЕС. Независимо, че не са получили отговор на запитването си за състоянието на зърнения държавен резерв по проучване на партията той е сведен до минимум, а не полагаемите се 500 хиляди тона, които трябва да представляват 1/3 от годишния добив.
След среща с лидера на ДП Александър Праматарски Костов заяви, че издигнатият за кмет на София Тити Папазов е непознат за ДСБ. Той ще трябва да се доказва, но това е приоритет на софийската организация на партията, която по устав трябва да даде предложението си за кмет на София, обясни Костов, цитиран от БГНЕС.
 


Сходни връзки

Етем и Кабил били виновни за ценовия шок | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди