изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:42 EEST
ЛукОйл купува ”Левски”    
СпортНефтеният гигант ЛукОйл иска чрез филиала си в България да купи футболния шампион "Левски", съобщава «Меридиан Мач“, цитиран от sportal.bg.

Информацията беше потвърдена от два независими един от друг източника. Босът на «ЛукОйл България“ Валентин Златев, който е сред най-богатите родни бизнесмени, проучвал възможността да вземе контролния пакет от акции в "Левски" или поне по-малка част от клуба. Според запознати на този етап собственикът на «сините“ Тодор Батков, който неведнъж е казвал че големи световни компани и искат да са част от "Левски", не е отказал, нито приел категорично възможността «ЛукОйл“ да влезе в клуба.
Многозначителен факт около евентуалното закупуване на шампионите от нефтената компания е добилото печална слава сафари на Наско Сираков. Както е известно, изпълнителният директор на "Левски" беше на лов в Африка, докато Станимир Стоилов и футболистите му губеха от финландския Тампере в квалификациите на Шампионската лига, което нажежи атмосферата на «Герена“. Оказа се, че Наско Сираков е бил на споменатото сафари с боса на «ЛукОйл България“ Вальо Златев.
Възможно е нефтената компания да влезе в "Левски" с частично финансиране на проекта за изграждане на нов комплекс «Раковски“. Както е известно, лично Тодор Батков обяви, че през октомври 2007 година «сините най-вероятно ще вземат на концесия терена, за да построят там модерен стадион и универсална спортна зала с капацитет около 8000 зрители. Много е вероятно апетитите на ЛукОйл към "Левски" да са свързани именно със спортната зала, която евентуално ще приюти баскетболния отбор, финансиран от нефтената компания - ЛукОйл-Академик.
Възможността руската компания да вземе "Левски" се покачва и от факта, че съсобственикът на «сините“ Тодор Батков винаги е казвал, че ще поеме финансирането на клуба, докато намери нов богат собственик. Според адвоката такава е била и уговорката му с бившия бос на Левски Майкъл Чорни, който подари клуба на Батков.  dir.bg
 


Сходни връзки

ЛукОйл купува ”Левски” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди