изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
ДОБРУДЖАНКА Е МАЙКАТА НА ПОСЛЕДНОТО ДЕТЕ ЗА МИНАЛИЯ ВЕК И ПЪРВОТО ДЕТЕ    
Общество7-годишните Мирчем и Мирчан всяко лято идват на гости на близките си в Крушари

Майката на последното бебе на ХХ век и първото на 21-ото столетие е българка и по-точно - от добричкото село Крушари, научи НДТ. 42-годишната Емилия, която от 1989 година живее в Германия, всяка година си идва през летния отпуск в родината, като води и двамата си синове - Мирчем и Мирчан.
Емилия заминава да опита късмета си в Германия през 1989 г. "Отидох в Берлин, работех каквото намеря отначало и ми беше много трудно, не знаех немски. Вечер, след работа, ходех в едно заведение, където се запознах и със съпруга си. Допадна ми, защото беше внимателен, любезен и много мил. Така стана, че го грабнах" - смее се Емилия и разказва спомените си.
Двамата с Хайри Догройсос са заедно вече 20 години. Емилия работи като гастроном в бистро в Берлин, а Хайри произвежда проводници. Семейството всяко лято прекарва ваканциите в три държави - Германия, България и Турция, разказва още Емилия, но признава, че не обича да ходи в Турция и на село й е по-добре. "Семейството на мъжа ми е от Истанбул, но не ми харесва там да ходим, защото не си почивам - идват ни много гости, а и градът е много голям" - казва тя.
"Не знаех, че ще имам близнаци, научих, едва когато родих. Раждането ми беше трудно, въпреки че не ми е първото - имам дъщеря Юлия на 19 години. На 31 декември след обяд към 4 часа ме хванаха болките и мъжа ми ме поведе към болницата. Даже си виках - къде отивам, на масата има толкова неща за ядене, пък на мен ми е зле и отивам да раждам" - разказва още майката на момчетата. Това, че са всъщност последното и първото дете, родени в света в края на 20-и и началото на новия век, майката научава, когато в болницата започват да пристигат поздравителни картички и цветя от къде ли не. "Почти всички немски телевизии направиха документални филми за мен и децата, както и цялото ми семейство. Филм снима и чешка телевизия" - спомня си още Емилия.
Днес момчетата не се различават с нищо от връстниците си. Наесен ще са третокласници, защото в Германия се тръгвало на училище на 5 години. В свободното си време обичали да играят футбол, или да слушат музика на компютъра. "Любима певица им е Ивана - теглят песни от Интернет и нейни клипове, даже всички съседи и техните деца знаят Ивана в Германия" - казва още Емилия.
 Мирчем е по-големият с цели пет минути и една година, защото е записан през 1999 г., а Мирчан е роден през 2000 г. "Два пъти правим рожден ден, с две торти през пет минути. А когато тръгнем да пътуваме за насам, на границите все ме питат: "Ама те близнаци ли са наистина и защо единият е роден през 1999 г., а другият през 2000 година" - сеща се още майката.
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНКА Е МАЙКАТА НА ПОСЛЕДНОТО ДЕТЕ ЗА МИНАЛИЯ ВЕК И ПЪРВОТО ДЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди