изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:42 EEST
Една партия ще е с различен номер на бюлетината в отделните общини    
НовиниСофия. Общинските избирателни комисии (ОИК) ще теглят жребия за номерата на бюлетините на партиите и коалициите за местните избори. Досега това се правеше от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Това съобщи на брифинг говорителят на ЦИК Бисер Троянов, предаде репортер на Агенция "Фокус". Така излиза, че във всяка община всяка политическа партия ще има отделен номер на бюлетината. Троянов обясни обаче, че това не би трябвало да предизвика объркване сред хората, тъй като избирателите от Пловдив едва ли се интересуват от изборите в София.
Тегленето на жребия от ОИК предполага, че в предизборните клипове няма да фигурират номерата на бюлетините в съответната община. Срокът за теглена на жребия е 27 септември, когато официално трябва да започне предизборната кампания в страната.
Троянов обясни, че инициативните комитети, които ще издигат независими кандидати за изборите няма да участват в тегленото на жребия, а ще бъдат дописвани след като бъдат разпределени по номера партиите и коалициите. Дописването ще става в съответствие с датата и часа на регистриране на инициативния комитет за участие в местните избори.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Една партия ще е с различен номер на бюлетината в отделните общини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди