изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:16 EEST
Иво Цанев бе избран за председател на предизборния щаб на СДС    
ПолитикаСофия. Иво Цанев, бивш депутат от СДС, стана председател на предизборния щаб на сините,

научи репортер на Агенция “Фокус” от участници в Националния съвет на СДС. Според Юруков трябва да има постоянно действащ предизборен щаб, предвид сложността на изборите, които предстоят. След дебати около името на предложения лично от Пламен Юруков Иво Цанев, той бе избран с мнозинство от участниците в съвета. Юруков е разпоредил работата на предизборния щаб да започне още от утре.
Мария СТАЛЯНОВА

Областните структури на СДС бойкотират сините в София, искат Пламен Юруков да води преговорите с ДСБ
30 август 2007 | 14:38 | Агенция "Фокус"
София. Областните структури на СДС в страната са поискали лидерът на партията Пламен Юруков да поеме в свои ръце преговорите за обща дясна кандидатура за кмет на София. Това е станало днес по време на заседание на Националния съвет на партията, научи репортер на Агенция “Фокус” от участници в заседанието. Причината за искането е недоверието, което съществувало от общинските организации към СДС-София. Според тях софийската организация на сините била готова за сътрудничество с ГЕРБ, докато местните структури не искали подобно сътрудничество. Те са мнение, че партията на Бойко Борисов се опитва да превземе СДС по места.
“Хората, които си мислят, че по релсите на трамваите в София, все още върви ток, нека не се месят в нашата работа”, отговорил им лидерът на СДС-София Борислав Бориславов. Заради острия си език, той е бил помолен от Пламен Юруков да се отнася с необходимото уважение към колегите си.
Методи Андреев пък излязъл с мнение, че лидерите в столицата правят всичко възможно да си осигурят постовете, които заемат в Столичния общински съвет. Андреев изразил и съмнение по отношение на това, че определени постове в СОС се заемали от хора, които нямали никакъв опит в дадена сфера, за която отговарят. Едно от възраженията било свързано с поста на Борислав Бориславов като председател на Комисията по регионалното развитие в общината, а пък бил с образование на археолог.
Главният секретар на СДС Пламен Радонов изнесъл кратка статистика на моментното положение на сините във връзка с местните избори. Така станало ясно, че в 41 общини СДС има собствени кандидатури, в Габрово и Смолян подкрепят кандидати на НДСВ, в други 23 общини също подкрепят други кандидати, извън СДС, а пък в 174 общини нямали никаква яснота какво ще прави синята партия. Според синият кмет на Плевен Найден Зеленогорски пък щяло да бъде самоубийство, ако се пристъпи към коалиция с ГЕРБ по места. “Трябва да направим всичко възможно, за да може десните да излязат с общи кандидатури в по-големите областни центрове в страната. Партиите в рамките на ЕНП трябва да спечелят София, а в страната да спечелят по-големите градове и поне 30-40 малки общини”, посочил Зеленогорски пред колегите си. Според него играта на ГЕРБ била – където могат да излъжат СДС, за да спечелят те от това и след време да унищожат сините в страната.
Кюстендилският координатор на СДС Петър Паунов пръв предложил преговорите в София да се водят от Пламен Юруков. Според кюстендилецът не можело да се търси по-добра кандидатура от тази на Иван Нейков за столицата и не трябвало да се поддават СДС на условията на ДСБ.
Депутатът от СДС Иван Сотиров пък определил състоянието на партията като “клуб “Прелъстени и изоставени”. Сотиров бил категоричен, че за да имат успех преговорите между десните, лидерът на ДСБ не трябвало да се появява публично, иначе всички щели да “си лепнат негативите на Костов”. Депутатът призовал хората, които били направили “пътека до кабинета на Бойко Борисов”, да не завличат цялата партия, заради неуспеха на преговорите с ГЕРБ и да продължат да търсят алтернатива за столицата.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Иво Цанев бе избран за председател на предизборния щаб на СДС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.23 секунди