изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:42 EEST
ОЩЕ 8 СЕЛА ОТ ДОБРИЧКА ЩЕ ИЗБИРАТ КМЕТОВЕ    
НовиниНа провелото се вчера редовно заседание на ОбС - Добричка, съгласно измененията на Закона за местните избори, съветниците в най-голямата община в страната, в чийто състав влизат 68 село от област Добрич, приеха 8 от селата да бъдат преобразувани от кметски наместничества в кметства.

Извършена проверка е показала, че във всичките 8 села - Драганово, Камен, Полк. Минково, Пчелино, Славеево, Сливенци, Тянево и Хитово, има население над 150 души и на предстоящите местни избори и там ще бъдат проведени избори за кметове на населени места.
Сред докладните, включени в дневния ред на сесията бе приета единодушно и информация за текущото изпълнение на бюджета на Добричка община. Бе отчетено, че след направените промени към 30.06.2007 г. уточненият размер на бюджета на общината възлиза на 10 409 734 лв. Отчетено бе, че изпълнението в частта за държавните приходи за периода е в размер на 57.3 %, а собствените приходи са в размер на 34.6 %. Данъчните приходи в общината за първото шестмесечие са 41.4 %, от заложените, а неданъчните - 31.7 %. Към 30.06.2007 наличните средства по бюджета на общината са в размер на 1 517 539 лв.
Съветниците одобриха още основните месечни заплати на кметовете в община Добричка да бъде променен с предвиденото увеличение на работните заплати в бюджета на общината от 1.07.2007 г. в размер на 10 %. Одобрени бяха молби на граждани за прекратяване на съсобственост. Дадено бе и съгласие да бъдат отпуснати средства за издръжка на отборите в няколко села - както следва по 1800 лв. получават отборите в селата Бенковски, Дончево, Овчарово и Стефан Караджа, а на село Победа се отпускат 7 800 лв.
Одобрени бяха и внесените от кмета Петко Петков докладни за изграждането на християнски и мюсюлмански храм по искания съответно на настоятелството "Св. Георги" и мюфтийството. В село Ловчанци бе дадено съгласие за безвъзмездно отстъпване право на строеж върху общински имот за построяване на джамия, а в село Плачи дол се даде разрешение за безвъзмездно право на строеж върху общински имот за построяване на църква.
 


Сходни връзки

ОЩЕ 8 СЕЛА ОТ ДОБРИЧКА ЩЕ ИЗБИРАТ КМЕТОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди