изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:29 EEST
ШАНСОВЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ЦЪРКВИ И ДЖАМИИ    
НовиниПрез изминалата седмица дирекция "Вероизповедания" към МС е уведомила община Тервел, че църквите и джамиите в общината могат да кандидатстват със свои проекти по Програмата за развитие на селските райони. Допустимите за финансиране дейности са: подобряване на облика на сградите и облагородяване на прилежащите пространства на църкви, джамии и манастири. Кандидатстването трябва да стане от съответните настоятелства, информират от кметството.

В началото на миналия месец община Тервел е отправила запитване към Министерство на земеделието и продоволствието относно възможността църковните и джамийските настоятелства да бъдат включени със свои представители в общото събрание на бъдещия МИГ Тервел - Крушари. Писмото на Дирекция  "Вероизповедания" дава положителен отговор на този въпрос. Така община Тервел ще отправи покана към всички местни поделения на вероизповеданията да излъчат свои представители за общото събрание на  МИГ-а. Общината ще съдейства на всички църковни и джамийски настоятелства, които желаят да кандидатстват по програмата, за да подготвят добре своите проекти, уверяват оттам.
 


Сходни връзки

ШАНСОВЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ ЗА ЦЪРКВИ И ДЖАМИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди