изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:43 EEST
АВТОБУС НА "ЕТАП" ОТНЕСЕ ГЛАВАТА НА ПЕШЕХОДКА ПО МАРШРУТА СОФИЯ-ДОБРИЧ    
НовиниТежък инцидент в петък вечерта е отнел живота на възрастна пешеходка в района на Търговище. Около 21,20 часа тя е блъсната от автобус на софийската фирма "ЕТАП - Адресс", който пътувал по линията София - Велико Търново - Варна - Добрич. Пътниците в автобуса чули само стюарда да вика към шофьора "Не видя ли, човек на пътя". Веднага след това усетили удара, последвало забиване на спирачките и нов удар - от блъсналия се отзад микробус. Пътниците в автобуса и екипа му наизлезли, за да видят какво се е случило с пешеходеца. Оказало се, че е жена. От сблъсъка в огромния автобус тя е загинала на място. Половината й глава била отнесена. По пътя имало разпръснати мозък и зъби, разказаха очевидци. Пътуващи в автобуса повикали "Спешна медицинска помощ" и КАТ от Търговище. Екипът на линейката установил само смъртта на жената. Тя останала да лежи на пътя. През това време пристигнали и служителите на МВР.

Шофьорът на автобуса - на 50 години, обяснил, че е видял жената, която се е движела в средата на платното по главния път извън населено място, едва пет метра преди удара. Бил заслепен от движещ се в насрещното платно автомобил. Унгарец, пътувал в тежкотоварен автомобил в обратна посока обяснил, че жената от известно време се движела зигзагообразно по пътя. Няколко автомобила успели да я заобиколят. Според участници в движението, ако шофьорът на автобуса е бил направил опит да избегне удара с жената, е имало опасност да хвърли в канавката всичките си около 50 пътници. Една от версиите е, че жената е правела опит за самоубийство, като се е движела по този начин при такова натоварено движение. Според свидетели, възможно е жената да е била клошарка, тъй като е била облечена много бедно и обута с два различни чехъла. Носела е кашонче от банани, пълно със зелена маса. Друга версия е, че може тя да е била употребила алкохол, предвид криволичещото й движение. Не се изключва варианта да е била психично болна или просто да се е опитвала да пресича и да се е отзовала изведнъж сред много автомобили в двете посоки и да се е паникьосала. Инцидентът е станал недалеч от КАТ-Търговище, близо до вилната зона на града, но в неосветен участък извън града.
Свидетели твърдят, че шофьорът не е карал бързо. Апаратурата му показвала 53 км/ч.
Според официална информация от МВР, жената е на 78 години, случаят се разследва. На мястото на произшествието самоличността й не е била свалена. Тя е изнесена от пътя едва час и половина след инцидента.   
Главният път София-Варна е бил затворен за движение за този период от време. На свой риск пътуващи автомобили заобикаляли през пешеходен участък. За час и половина в посока от Варна към София ТИР-ове образували километрична опашка от около 50 тежки камиона. Пътуващите в катастрофиралия автобус след час и половина били  прехвърлени на друг бус за Шумен, а после на трети - за Добрич. Пристигнали в Добрич с над два часа закъснение.
 


Сходни връзки

АВТОБУС НА "ЕТАП" ОТНЕСЕ ГЛАВАТА НА ПЕШЕХОДКА ПО МАРШРУТА СОФИЯ-ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди