изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:11 EEST
ФИНАНСОВОТО МИНИСТРЕСТВО ЩЕ ИНЖЕКТИРА 1,55 МЛН. ЛЕВА В ОБЩИНИТЕ    
НовиниВзето е решение Министерството на финансите да предостави на общините до края на годината общо 1,55 млн. лева, за да се осигури увеличението с 10 процента на заплатите в бюджетната сфера от 1 юли и минималния размер на заплатите. Това каза кметът на Добрич Детелина Николова. В края на миналата седмица тя е участвала като представител на ръководството на НСОРБ в среща със синдикалните организации на работещите в сферата на социалните услуги със социалния министър Емилия Масларова и зам.-министъра на финансите Любомир Дацов.

 На нея са обсъждани проблемите във възнагражденията в сферата на социалните услуги. Оказвало се, че работещите в домовете за деца, които от тази година преминаха от издръжка от държавата към общините, са с 25 на сто по-високи заплати от работещите в другите социални звена на общинско подчинение. В много общини не са успели да осигурят за работещите в тази сфера и 10-процентното увеличение на заплатите от 1 юли. Решено е допълнително за отопление на едно лице, настанено в социално заведение, до края на годината да се отпуснат по 277 лева и по 136 лева за услуги в общността. По програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" ще се наемат безработни за работа като санитари, поддръжка, охрана в социални звена. Допълнителни възможности се откриват и в програмата "Социален асистент". Очаква се от финансовото министерство да поискат от общините информация за работните заплати в социалните дейности, за да се прецени разпределението на въпросните 1,55 млн. лева.
 


Сходни връзки

ФИНАНСОВОТО МИНИСТРЕСТВО ЩЕ ИНЖЕКТИРА 1,55 МЛН. ЛЕВА В ОБЩИНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди