изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:00 EEST
БЪЛГАРО-РУМЪНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ-ДОГОВАРЯНЕ В КРАЯ НА ОКТОМВРИ    
НовиниПо проекта "Добруджа - коопериране без граници" на търговско-промишлените палати и Евро-инфо центровете на Добрич и Констанца, финанинсиран от ФАР-Трансгранично сътрудничество, в края на миналата седмица се проведе бизнесфорум в Констанца.

В него участваха 20 фирми от Добрич и областта, съобщи директорът на ЕИЦ в Добрич Таня Гичева. Бизнесфорумът се е провел от 28 до 31 август. Първия ден е имало обща делова среща. Във втория ден фирмите са били разделени според интересите им. Много от тях са посетили "Комат" - една от най-големите компании в Румъния със складове за търговия на едро и дребно. Всеки от българските участници е имал поне две срещи с потенциални бизнеспартньори. Проведени са и семинари на тема "Свободно движение на стоки в ЕС" и "Свободно движение на услуги в ЕС". Лекторите са били от Белгия и Чехия. В ТПП в Добрич могат да се намерят преведени на български език брошури с материали по двете теми.
Решено е последната инициатива по проекта да бъде изложение-договаряне. То ще се проведе от 22 до 24 октомври в Констанца. В него ще участват наши и румънски фирми.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРО-РУМЪНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ-ДОГОВАРЯНЕ В КРАЯ НА ОКТОМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди