изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:26 EEST
Лора Буш написа писмо на предприемач в България    
НовиниПървата дама на Белия дом г-жа Лора Буш изпрати писмо на строителния предприемач Тони Тончев - управител на СД "Торин-Тончев" ООД.

Съпругата на американския президент му благодари за подарения мултимедиен диск "София- една дълга история" и го поздравява за инициативата. Тя споделя своите отлични впечатления от посещението си в нашата столица.

"Преживях вълнуващи мигове във Вашия прекрасен град", пише Лора Буш и изразява надеждата си, че чрез диска ще се запознае отблизо с богатата му история.

Г-жа Буш придружаваше своя съпруг - президента на САЩ Джордж Буш, по повод първата му официална визита в България. Към писмото си до Тони Тончев Лора Буш е приложила и своя снимка със собственоръчно добавен автограф "С най-добри пожелания".

Дискът "София- една дълга история" бе създаден, благодарение на инициативата и финансовата подкрепа на г-н Тончев, негови партньори и клиенти. Продуцент и PR на инициативата е Цветелина Узунова.

DVD-то представя част от уникалната колекция на Софийския исторически музей, която наброява над 120 000 експонати от шестото хилядолетие преди Христа до наши дни. Този все още малко познат и за столичани музей е създаден през 1928 г. от тогавашния кмет ген. Владимир Вазов, но и до ден днешен няма собствена сграда.

Това бе и поводът, който провокира строителния предприемач Тони Тончев да организира благотворителна вечер за събиране на средства за пилотно издаване на диск за София. Т

ой е убеден, че има ценности от историята на града ни, които трябва да бъдат съхранени, популяризирани и предавани на следващите поколения, защото те биха били гордост за всеки музей в Европа.

Тони Тончев изпрати диска на ръководители и представители на български и чуждестранни институции - президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев, на български посланици в различни държави, както и на първата дама на САЩ г-жа Лора Буш.

DVD-то бе представено и на членове на дипломатическия корпус у нас, в резултат на което някои от тях проявиха активен интерес към съдбата на експонатите от Музея.

Благодарствено писмо г-н Тони Тончев получи и от лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски. "Останах приятно изненадан от идеята Ви да популяризирате по този оригинален и съвременен начин културно-историческото наследство на нашата столица. Винаги съм смятал, че успелите хора на България могат и трябва да подпомагат културните институции", се казва в писмото.

Сакскобургготски споделя, че е изпитал особено вълнение, връщайки се към някои лични спомени от времето, когато европейският дух и култура динамично са навлизали в ежедневието на столичани.

Според него, чрез този диск съвременните поколения ще научат колко модерен център е била София и как се е развивала през годините.

По предложение на заместник-кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, СД "Торин" ще предостави последните бройки от диска на училища в столицата по повод предстоящия Ден на София, за да могат младите хора да опознаят по-добре историята и културата на града ни.

Проектът "София-една дълга история" е поредната обществена иницатива на Строително дружество "Торин". Компанията изгради със свои средства и подари на София 1001-вата улица - "Рикардо Вакарини", финансира изрисуването с приказни герои на 130 м. ограда на детската градина "Проф. д-р Георги Ангелушев", участва в осветяването на Южния парк и др.

През този месец "Торин" ще се включи в благотворителна кампания и ще обнови 17 пейки пред Народния театър.

http://news.expert.bg

 


Сходни връзки

Лора Буш написа писмо на предприемач в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди