изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:50 EEST
Живеем по-зле от индианците в Салвадор    
НовиниВ Ирландия качеството на живота е най-високо в света.

Следват Швейцария и Норвегия, сочи класация на "Икономист интелиджънс юнит", съобщи БГНЕС. България е на 57-о място в класацията, в която са включени 111 страни. На 58-о място е Румъния. Пред нас е Салвадор. Франция е поставена на 25-о място, Гърция - на 22-ро. САЩ са 13-и, Турция е на 50-о място.
За изготвянето на класацията под внимание се вземат девет критерия: материално благосъстояние, здраве, политическа стабилност и сигурност, живот в семейството, живот в общността, климат и географиям, сигурност на работното място, политическа свобода и равенство между половете.
Норвежците се радват на най-добро качество на живот в света, сочи статистиката в "Джобен формат на света в цифри за 2008 г." на списание "Икономист", публикувана по-рано тази седмица. На второ и трето място са исландците и австралийците, а страните от Африка са на дъното. Австралийците пият най-много алкохол, гърците пушат най-много цигари, японците четат най-много вестници, а в Еквадор стават най-много убийства на глава от населението, пише изданието.
По-рано пък Исландия бе посочена на първо място в класация на европейските страни за възможностите им да осигурят на жителите си дълъг и щастлив живот. Ако искате да живеете дълго, щастливо и природосъобразно, отидете в Исландия, писа "Дейли Телеграф". Най-неподходящото място за дълъг и щастлив живот в Европа е Естония, пред нея - на предпоследното място е България. Великобритания е 21-ва и е изпреварена от Румъния. Специално изготвеният за целта индекс (The European Happy Planet Index) взема под внимание три фактора: опазването на околната среда, задоволството от живота и продължителността на живота. Проучването, публикувано от фондацията New Economics Foundation и организацията "Приятели на Земята", показва, че Европа е по-зле по отношение на осигуряването на добри условия за живот, отколкото преди 40 години.
dir.bg
 


Сходни връзки

Живеем по-зле от индианците в Салвадор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди