изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:13 EEST
ЯХТЕНА РЕГАТА “ОКТОМВРИ”    
Спорт

От 5 до 7 октомври за първи път ще се проведе яхтената регата „Октомври”. Инициативата е на новорегистрираното сдружение с нестопанска цел „Морски клуб Балчик”, което направи опит да възстанови закрития с постановление на Министерски съвет от 1992 г. Морски клуб – Балчик.



Целта е да се възстанови традиционната в миналото проява, която се е провеждали 10 поредни години до 1987-ма. Тя е била единствената ветроходна регата, провеждана в Балчик. Предвижда се „Октомври” да се превърне в ежегодно мероприятие, включено в програмата на Българската федерация по ветроходство.

Регатата ще премине под патронажа на Федерацията и ще включва два класа  - Петерсон и Свободен. Ще вземат участие около 30 яхти от различни български клубове. От Балчик ще се включат 10 ветроходни яхти, очаква се участие на всички клубове от Варна - СК „Черно море – Бриз”, СК „Лазур”, „Яхт-клуб кап. Георги Георгиев” – порт Варна, ветроходен клуб „Понтос”, както и различни клубове от Бургас и Несебър.

Официалното откриване е предвидено за 5 октомври с пресконференция. Морските гонки ще бъдат на 6 и 7 октомври в района на Балчик, Каварна и Албена.

Предвиденият награден фонд в двата класа е общо 16 000 лв. За провеждането на регатата от общината са осигурени 10 000 лева от необходимите 40 000 лв.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ЯХТЕНА РЕГАТА “ОКТОМВРИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди