изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:34 EEST
Д-р Андрей Кехайов посети общинската болница в Каварна    
ЗдравеКаварна. Кметът на Каварна е с изключително положително отношение към проблемите в здравеопазването. Без подпомагането на лечебното заведение от общината то би било в много трудно положение в момента.

Това каза пред Агенция “Фокус” председателят на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Андрей Кехайов. Днес той посети общинската болница в Каварна, където се срещна с директора на лечебното заведение и работещия там персона. Д-р Кехайов е бил придружен от кмета на общината Цонко Цонев, по чиято покана е посещението на председателят на БЛС. Д-р Кехайов съобщи, че е останал приятно изненадан от факта, че в последните 4 години за апаратура и ремонт на болницата са инвестирани над 3,2 милиона лева.
На срещата медиците са поставили различни въпроси пред председателя на БЛС. Някои от тях са, че клиничните пътеки не са остойностени, че НЗОК и РЗОК си позволяват да санкционират неправомерно лекарите за реално извършена дейност, заради някои обстоятелства. Недопустимо е да не се отчитат обстоятелства като епидемии, при които регулативните стандарти са недостатъчни, заяви д-р Кехайов. По думите му НЗОК и РЗОК принуждават лекарите предварително да разпишат регулативните стандарти, а потребностите на гражданите са повече.
Другата седмица в понеделник или вторник ще се проведе среща между Управителните съвети на НЗОК и БЛС ще проведат среща за продължаване на преговорите по НРД-2008г. focus-news.net
 


Сходни връзки

Д-р Андрей Кехайов посети общинската болница в Каварна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди