изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:19 EEST
* Срещу 40 000 000 евро    
Новини"ДЖУЛАЙ МОРНИНГ" ИЗГРЯВА НАД КАВАРНА

През април 2008 година ще започне строителството на ваканционното селище "Джулай Морнинг", което ще се намира между Каварна и местността Дълбока. Това е вторият проект на компанията Bulgarian Land Development в Североизточна България, която в момента строи "Хармони Хилс" край Рогачево. Настоящата инвестиция възлиза на близо 40 милиона евро.


Комплексът ще бъде разположен на площ от 90 дка и ще се изгражда на 4 етапа. Очаква се първият етап на строителството да приключи през 2010 г. "Джулай Морнинг" ще се състои от 351 апартамента, разположени в 9 сгради и една хотелска част. Предвижда се да бъде изграден плаж в подножието на селището. Почиващите ще могат да се придвижват с помоща на голф-колички.
Изпълнителият директор на BLD Димитър Савов заяви, че вече са стартирали продажбите на "Джулай морнинг". "Името на комплекса дойде съвсем случайно и до този момент се приема изключително добре с агентите, с които работим", каза пред медиите Савов.
Той допълни още, че ще има апартаменти както с по-малка квадратура с по 1 и 2 спални, така и големи мезонети. На територията на селището ще има няколко плувни басейна, кафе и бар, ресторанти, спа- и спортни центрове, магазини, 24-часова охрана и паркинг.
"Джулай морнинг" се намира в съседство със строящите се в района три голф-игрища. 
Цените за квадратен метър застроена площ през следващите години ще се покачват постепенно. Това прогнозира изпълнителният директор на строителната компания BLD Димитър Савов по повод моментното състояние на пазара на имоти у нас. Той даде пример с Каварна, където в момента те варират между 850 и 1400 евро. Според него през  следващите три години не се очаква да има цена, която да е по-висока от 2000 евро.
"Пазарът на имоти у нас като цяло може да се каже, че се интернационализира. Това не е вече онзи английски пазар, който познаваме. Постепенно пазарът се регулира и вече не е така хаотичен" - каза Савов.
Шефът на мега-компанията акцентира върху проблемите със законодателството, които възпрепятстват инвеститорите. "За обекта, който в момента BLD разработва край Каварна, съм посетил седем инстанции, за да се уверя, че теренът не попада в "Натура 2000". Приет е мастер планът за поредния проект, който BLD разработва в Боровец. До средата на октомври фирмата ще бъде готова с идейния проект на комплекса, така че тогава ще бъде готова да го обяви, допълни Димитър Савов. В комплекса да бъдат изградени 800 апартамента.
Пред медиите Савов коментира и влиянието на "плоския данък" върху крупните инвеститори. "Определено "плоският данък" е голям фактор да се привлекат инвестиции. Много крупни инвеститори се замислят как да печелят от този нисък данък" - каза Савов.



 


Сходни връзки

* Срещу 40 000 000 евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди