изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:12 EEST
НЕОБХОДИМА Е ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ПолитикаКандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Петър Петров пред НДТ

Вчера в Общинската избирателна комисия на община Добричка първи подаде заявление за участие в предстоящите кметски избори кандидатът за кмет на ГЕРБ инж. Петър Петров. Първото си интервю той даде специално за читателите на в. "Нова добруджанска трибуна".

- Г-н Петров, защо решихте да се кандидатирате за кмет на община Добричка от партия ГЕРБ?
- Основната причина е желанието ми за промяна на статуквото, което в общината продължава вече 16 години при доминиращото управление на БСП и кмета Петко Петков. Необходима е промяна. Смятам, че партия ГЕРБ, която ме подкрепи, ще допринесе за тази промяна. Тя е единствената възможна партия, която ще осъществи тази цел.
- Вие имате управленски опит, тъй като бяхте зам.-кмет, а и преди това сте работили в общинската администрация. В какво, според Вас, трябва да се състои тази промяна?
- На първо място и основно това е обръщането на община Добричка към европейските изисквания, които са свързани с членството на България в Европейския съюз. Има големи възможности за усвояването на средствата от еврофондовете. В момента това се прави в една минимална форма. Работи се по два-три обекта - по ИСПА и ФАР. Друга промяна виждам в привличането на нови хора, които да работят за излизане на общината от състоянието, в което е - липса на работни места, на инвестиции, икономика, която се развива засега само в сферата на селското стопанство, а това не е достатъчно за осигуряване на поминък на цялото население. Трябва да бъдат решени проблемите, с водоснабдяването, с инфраструктурата в самите населени места, имам предвид водопроводи, улици, електропроводи. Основен приоритет ще бъде и подобряването на пътната мрежа. Трябва да се настоява пред централната власт за осъществяване на основни ремонти на пътищата от второкласната пътна мрежа на територията на общината.
- Г-н Петров, каква кампания ще водите?
- Честна и коректна. Не виждам необходимост от компромати, те не са ни нужни, за да спечелим хората. Ще ги спечелим с това, че предлагаме нещо ново, излизане от старите методи на управление на БСП в общината.
- Какво е Вашето послание към избирателите?
- Именно - да гласуват за промяна в методите на управление. Да гласуват за промяна в самите населени места, които да придобият европейски вид.
Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 


Сходни връзки

НЕОБХОДИМА Е ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди