изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:04 EEST
ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И ОБИЧ    
НовиниВ "ХобиСклбу" в Добрич винаги е оживено. Вратите му са отворени всеки ден за неговите незрящи посетители и техните приятели. Всеки от тях тук може да сподели своите проблеми, да потърси съдействие и другарско съчувствие в трудното си ежедневие. Вторник е денят от седмицата, посветен на творческите, просветните и културните изяви на този сплотен колектив. Много си инициативите, които дават възможност да се откроят дарованията на поетесите Галя Дичева, Светла Стоева, Христина Стойкова и др., на певицата на народни песни Димитричка Николова, на хора за патриотични и стари градски песни с диригент Петранка Златева. Тези постижения на "ХобиСклуб" се дължат на отличните организаторски способности на неговия председател Иван Тодоров. Всяка седмична сбирка в "ХобиСклуб" се превръща във вълнуваща среща с гостуващи общественици, поети, дейци на културата, краеведи, чиито беседи и камерни рецитали внасят положителни емоции и разнообразие. Те превръщат този ден в малък празник.

Вчерашният вторник също бе такъв. Той бе посветен на есенния битов празник - гроздобер. Тежки гроздове и ябълки, отгледани в лозето на Данчето, Христина и Стойко,  украсиха залата. Прозвуча гроздоберска песен в изпълнение на Димитричка. Спомен за гроздобер в стария Добрич прочете Веселина Малчева от новата си книга "Полъх от стария Добрич". Неусетно разказите, спомените и рецептите за приготвяне на зимнина от незрящите Денка и Евгения се редуваха с песните на всички присъстващи и есенното слънце озари душите им.
 


Сходни връзки

ЖАЖДА ЗА ЖИВОТ, СВЕТЛИНА И ОБИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди