изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:21 EEST
ИЗВЕСТНИ ТВОРЦИ СЕ СРЕЩНАХА С УЧЕНИЦИ    
КултураТворци, участващи в национални културни празници "Албена-2007", посетиха вчера три добрички училища. С възпитаници на ЕГ "Гео Милев" се срещнаха Антон Дончев, Иван Гранитски и Маргарита Петкова.

Те посетиха час по литература на Драгомил Георгиев - ръководител на клуб "Антон Дончев". На СОУ "Димитър Талев" гостуваха Алек Попов, Андрей Андреев, Паруш Парушев, Бойко Ламбовски и Никола Инджов. Вели Чаушев, Иван Налбантов, Иван Балсамаджиев, Младен Тасков и Цветан Козлев се срещнаха с ученици на Професионална гимназия по ветеринарна медицина.
Целта на тези срещи е да пробуждаме съзнанието на младите хора, каза на пресконференция изпълнителният директор на издателство "Захари Стоянов" Иван Гранитски. Той сподели, че на срещите вчера творците са се убедили колко умни са децата. В погледите им се виждало, че не всичко е изгубено, че чалгата не се е просмукала. Гранитски припомни, че идеята за тези срещи се е родила в Добрич преди две години и сега те се провеждат във всички училища, които посещават творците в рамките на националните културни празници. Признателни сме на кмета Детелина Николова и на целия кметски екип не само за тези срещи, но и за отношението им към културата, каза Иван Гранитски. Той допълни, че истинското отношение към културата, към спорта, към читалищното дело е легнало на плещите на отговорните кметове. Шефът на издателството каза още, че творците са впечатлени от дейността на дирекция "Образование и култура", където хората работели неуморно, събирали зрънце по зрънце, за да подкрепят културата. Затова Инициативният комитет, който бе създаден преди около два месеца, подкрепя такива кметове. Кметове, които знаят, че възраждането на държавата започва от възраждането на българския дух, култура, образование, допълни Гранитски.
НДТ

 


Сходни връзки

ИЗВЕСТНИ ТВОРЦИ СЕ СРЕЩНАХА С УЧЕНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди