изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:25 EEST
РАСТЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕГИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ    
Спорт

За второто издание на регионалния волейболен шампионат, организиран от "Аматьорска Волейболна Лига", заявки за участие са подали следните отбори: "Черно море", "Форос 2000", "Енерджи" и "Хепи" от Варна, "Добротица-Металагро" и "Екип" от Добрич, "Нови пазар", "Айтос", "Бургас", "Родина" - Суворово, "Тича" - Долни чифлик, "Спортист 99" - Ген.Тошево, "Никола Козлево", "Калиакра" Каварна и "Елит" - Силистра.



Това е един изключителен успех за аматьорския волейбол, защото това, което се прави от Лигата, вече няколко години поред няма аналог в страната. В първото издание на шампионата през миналия състезателен сезон в него участваха 9 волейболни клуба от 5 области на Източна България. Сега техният брой нарасна на 15, а запитвания за условията, които се предлагат за участие, отправиха още 3 клуба от региона.

Фактът, че в шампионата на "Аматьорска Волейболна Лига" участват аматьори, по никакъв начин не означава, че се играе волейбол само заради спорта. Напротив, в почти всички клубове има състезатели, които просто не са имали шанса да попаднат сред избраниците на треньорите в т.нар. професионални клубове, а други от тях съвсем доскоро са били участници в републиканския волейболен елит. Качеството на волейбола, който бе демонстриран през миналия шампионат, по нищо не отстъпва на този, който се играе в "Б" републиканските групи - така най-вероятно ще е и през настоящия. А едно от нещата, с които Лигата се гордее, е че само до преди 3 години в нея се състезаваше клуб, който през този сезон вече е сред участниците в елитната ни волейболна група.

Изготвена е вече и програмата на шампионата. Срещите започват на 14 октомври, ще бъдат изиграни общо 210 мача. Финалният ХХХ кръг се предвижда да се проведе в средата на м.май 2008 година. НДТ

 

 


Сходни връзки

РАСТЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ РЕГИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди