изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:53 EEST
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
НовиниУважаеми учители,

Обръщам се към вас освен като зам.-областен управител, но и като ваш почитател.
Безспорно е, че има елитарни професии, една от които е и вашата и още по-безспорно е, че на тези професии - учители, лекари, обществото им e длъжник. Справедлива е битката ви за достойно заплащане, но вие добре знаете, че и учители, и лекари - всички ние живеем в бедна България. Нека битката ви бъде разумна и в онази достойна рамка - МЯРАТА!
В целия този взривен момент има нещо изключително важно, нещо което стои в центъра на събитията, но никой не говори за него - ДЕТЕТО.
 Бих попитала стачкуващите учители: "Как ще се почувствате, ако вашето дете е болно, посетите лекарския кабинет и той е празен или в него стои педиатър, на който му е поръчано да мълчи?!"
 Един малчуган в рубриката " Малък коментар" по BTV на въпроса на журналиста: "Защо стачкуват учителите?" отговори смразяващо: "Защото сигурно ни мразят".
 Уважаеми учители, дали водейки вашата битка, няма да загубите една по-голяма?! Дали синдикатите ще могат да влязат в клас и да агитират малкия първокласник да ви вярва и да ви обича, след като неговата икона - ПЪРВИЯТ УЧИТЕЛ, е разрушена и той се е почувствал изоставен?! Дали завършващият абитуриент ще ви повярва и ще продължи да ви обича, ако вие му обещавате да провалите учебната година и да разбиете мечтите му?!
 Уважаеми учители, дайте шанс на НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ДЕТЕТО, дайте ни шанс да останем ВАШИ почитатели!

С уважение: Д-р  Евгения ГЕОРГИЕВА
зам.- областен управител

 


Сходни връзки

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ УЧИТЕЛИТЕ ОТ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди