изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:16 EEST
СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕРЕНИ В "НАТУРА" ПИТАТ КАКВИ СА ПРЕДВИДЕНИТЕ КОМПЕНСАЦИИ    
ЕкологияКакви са предвидените компенсации за собствениците, чиито земи попадат в границите на защитената зона по НАТУРА 2000 "Суха река". Това били най-често задаваните въпроси на проведените срещи с обществеността, организирани от РИОСВ-Варна по повод разясняване на режимите и забраните предвидени в проекта на заповедта за обявяване на защитена зона "Суха река", съобщиха от пресслужбата на екоинспекцията.

Такива срещи вече е имало в селата Телериг, Черна,  Капитан Димитрово, Ефрейтор Бакалово, Житница, Карапелит, Воднянци, Балик и Оногур, където земеделски стопани са проявили интерес по какъв начин режимите, залегнали в проекта на заповедта за обявяване на защитена зона "Суха река" ще окажат въздействие върху начина на ползване на земеделските земи и дали се предвиждат промени в собствеността и начина на трайното им ползване.
По време на срещите е било обсъдено и предвиденото ограничение за ползване на препарати за растителна защита. В рамките на тази седмица такива срещи ще има в общините Крушари, Добрич и Тервел. От РИОСВ добовят още, че в тях ще вземе участие зам.-министърът на МОСВ Йордан Дардов и представители на областна администрация Добрич, областна дирекция земеделие и продоволствие - Добрич, общинските служби и държавните лесничейства.
Срещата на 3.10.2007г. от 16.00 часа в град Тервел ще се проведе в заседателната зала на община Тервел и в село Крушари от 18.30 часа ще се проведе в заседателната зала на община Крушари. На 4.10.2007г. от 15.00 часа в град Добрич срещата ще се проведе в сградата на областна администрация Добрич, зала "Европа". Предвидено е разискване на режимите, залегнали в обявената проекто-заповед за обявяване на защитена зона "Суха река" по директива за птиците.
 


Сходни връзки

СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕРЕНИ В "НАТУРА" ПИТАТ КАКВИ СА ПРЕДВИДЕНИТЕ КОМПЕНСАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди