изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:56 EEST
Парламентът отхвърли скандалната поправка за увеличаване долната граница алкохол при шофиране    
ПарламентСофия. Парламентът започна работа с гласуване на промените в Наказателния кодекс, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

От шестте предложени законопроекта за промени парламентът прие само един. Това бе законопроектът на Павел Шопов. Неговите предложения предвиждат да се криминализира предлагането на дар или облага, за да се упражни конституционното право на глас в избори, както и получаването на дар или облага, за да се упражни правото на глас.
Най-спорният законопроект за промени в Наказателния кодекс на вносителите Йордан Мирчев /НДСВ/ и група народни представители не бе приет на първо четене. Промените, които предлагаха депутатите касаят увеличаване на долната граница съдържание на алкохол, при която ако се причини катастрофа да се подведе под наказателната отговорност виновното лице. Този текст предизвика остри настроения вчера, тъй като едва ли не се разрешава на водачите да карат пияни и, ако алкохолната им проба е под 1.5 промила да не могат да бъдат подведени под отговорност, при причинена тежка катастрофа. Тази поправка бе свързана от някои народни представители с тежката катастрофа, причинена от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски, при която загина един човек, а момиче е все още в кома.
 


Сходни връзки

Парламентът отхвърли скандалната поправка за увеличаване долната граница алкохол при шофиране | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди