изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:12 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ НА ДВА ПЪТИ ВЧЕРА ГАСИХА ГОРАТА КРАЙ СЕЛО БОГДАН    
ЛюбопитноНа два пъти вчера коли на служба "Противопожарна храна" към РДВР - Добрич, са надували сирените си към добричкото село Богдан, тъй като са получавали сигнали за пожари в намиращата се наблизо гора. Първият е постъпил в сутрешните часове, произшествието е било ликвидирано между 7.30 и 8 часа Вторият сигнал за пожар бил около 15 часа. И двата пъти огнеборците са пристигали навреме и са спасили боровите и акациеви дървета. По всяка вероятност причината за пожарите са незагасени фасове.


БРАКОНИЕРИ ШЕТАТ ИЗ ДОБРУДЖА

Бракониери шетат из Добричко и унищожават безогледно сърни и елени, съобщиха от Ловно-рибарското дружество в Добрич. Според наблюденията на ловните надзиратели, бракониери обикаляли землището на дружеството с модерни джипове и с помощта на снайпери и пушки, сродни на полицейските, избивали животните. Около 10 били случаите на убитите от бракониерите сърни, които по-късно били продавани на заведенията по морето.
НДТ - 7 октомври 1997 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ НА ДВА ПЪТИ ВЧЕРА ГАСИХА ГОРАТА КРАЙ СЕЛО БОГДАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.96 секунди