изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:58 EEST
ЗАВОД "ХАН АСПАРУХ" ОТНОВО ПОИСКА ОТВОД НА ПРОКУРОР МИТЕВА    
Новини

Завод "Хан Аспарух" ЕООД депозира жалба в окръжна прокуратура, в която отново поиска отвод на прокурора от Районна прокуратура в Добрич Галя Митева, заради упорития й отказ да прояви обективност  и да служи на закона, става ясно от прессъобщение на ръководството на дружеството. 



От близо две години прокурор Митева разследва  престъпните  деяния на бившия управител на завода Йордан Петков и въпреки дадените   указания от по-висши инстанции отказва със странни аргументи да  образува срещу него наказателно производство, както и да повдигне обвинение по съответните текстове от НК, се казва в жалбата.

Йордан Петков, който беше освободен от длъжност през 2004 година,  и до днес не е върнал 15 400 щатски долара, взети от касата на  завода, преносим компютър и печат на фирмата и не е понесъл отговорността за вредите причинени на Завод "Хан Аспарух" ЕООД от деянията си. Напротив, без да се извърши задълбочено изследване на  събраните доказателства, разпит на всички посочени свидетели, уповавайки се само на думите на Петков, районният прокурор   развива абсурдни тези, включително и че бившият управител е  упражнил правото си на задържане, тъй като имал да получава   заплати от завода.

Очевидно подобно тълкуване говори за пълна правна  некомпетентност, се произнесе със свое постановление самата  Окръжна прокуратура по повод решението на Митева да прекрати  преписката. Изнасянето на процесния компютър от дружеството вече  съставлява само по себе си неправомерно разпореждане със  собственост на дружеството и влече съответно наказателна  отговорност, смята окръжният прокурор Н. Кръстева.

В отговор на жалба на ръководството на “Хан Аспарух” до главния прокурор Борис Велчев, Върховната касационна прокуратура също даде указания за разследване на Йордан Петков, включително и в допълнителни насоки. Въпреки задължителното за нея становище на по-горестоящите инстанции, че има доказателства за извършени  престъпления от бившия управител, районният прокурор прекрати   наказателното производство. Вече се съмняваме, че прокурор Митева смята да смени професионалното си поприще, защото тезите, които  развива, повече биха  подхождали на адвокат на Петков, отколкото  на  негов  обвинител, коментират от завода.    Наскоро Районният съд в Добрич отмени постановлението на районния прокурор Митева, с което тя прекратява досъдебното производство срещу Йордан Петков за престъпление по член 201 от Наказателния  кодекс.  Съдът смята, че направеният извод от прокурор е незаконосъобразен, и че доказателства за извършени престъпления има. Разследването обаче би могло да извади обективната истина наяве и извършилият  престъпления  да  бъде  наказан, но  само, ако  делото  се  поеме  от  друг, отговорен пред закона прокурор, се казва още в прессъобщението, изпратено до медиите. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАВОД "ХАН АСПАРУХ" ОТНОВО ПОИСКА ОТВОД НА ПРОКУРОР МИТЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди