изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:15 EEST
ЦСКА победи Вардар с 2:1, масов бой на феновете в Скопие (ОБЗОР ІІ)    
СпортСкопие. ЦСКА победи Вардар с 2:1 в контрола, играна на Градския стадион в Скопие. Головете за българския отбор вкараха Флорентин Петре в 40-та минута и Георги Илиев в 41-та. За Вардар точен бе Ермулай в 63-та минута от дузпа.

Петре откри резултата след центриране на Амунике в наказателното поле на Вардар. Тогава румънецът засече с глава топката във вратата. След това Неи изведе на чиста позиция Георги Илиев и той направи 0:2. Футболистите на Вардар искаха да бъде отсъдено нарушение на бразилския нападател и заради протестите Поцев получи червен картон. Вардар намали резултата в контролата с ЦСКА и той вече е 1:2. Гола вкара Емурлай в 63-та минута от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на вратаря Илко Пиргов срещу Савич.
Контролата бе помрачена от масов бой между феновете на двата отбора през първото полувреме. Побоят започна петнайсет минути след началото на срещата, когато закъснелите привърженици на “червените” заеха местата си на високата трибуна на съоръжението. Веднага обаче над 150 привърженици на Вардар, известни с антибългарските си прояви, започнаха да хвърлят камъни и да обиждат петдесетината българи, след което започна боят, в който на един фен на ЦСКА му бе разбита главата. След 10 минути на мястото на инцидента пристигна и македонската полиция, която не арестува никой, но отцепи двете агитки и прекрати грозната сцена. В началото на срещата двубоят бе охраняван само от шест стюарди. По тази причина се е стигнало и до боя между феновете. Феновете на Вардар нападнаха и журналисти по време инцидента. Македонски запалянковци нахлули в ложите и опитали да предотвратят заснемането на боя с агитката на ЦСКА. Играта беше прекъсната за няколко минути заради случващото се на трибуните, но след намесата на полицията отново бе подновена.
Привърженикът на ЦСКА, на когото фенове на Вардар разбиха главата, не постъпи в болница. Въпреки раната, момчето отказа да потърси медицинска помощ в Македония и ще направи това на българска територия. Пресаташето на ЦСКА Иван Такев обясни за Агенция "Фокус" случилото се. "Получи се неприятна картина, но нещата не са толкова драматични. Един от нашите привърженици е бил ударен с камък в главата. Момчето бе превързано от доктора на ЦСКА и няма никаква опасност. В момента е до мен и наблюдава мача. На терена прехвърчаха искри само при втория гол за нас в 41-ата минута. Тогава Неи изведе Георги Илиев и той прати топката в мрежата. Домакините протестираха за нарушение на нашия нападател и реферът показа червен картон на техен играч. Надявам се мачът да продължи и завърши нормално", допълни той.

Агенция “Фокус” припомня:

Феновете на македонския ФК "Вардар" наричат себе си "комити". В България извън футболните среди те станаха по-известни в началото на тази година, когато на 13 януари пред паметната плоча на Мара Бунева бяха бити българи, дошли да се поклонят за годишнината от смъртта й. Тогава група българи бе нападната от местни хулигани, сред които имало и фенове на ФК "Вардар", както стана ясно по-късно и от хвалби на самите участници в мелето в македонски интернет форуми. Официално "комитите" отричаха да са участвали в побоя над българите пред плочата на Мара Бунева.

Повече подробности четете на www.focus-sport.net
 


Сходни връзки

ЦСКА победи Вардар с 2:1, масов бой на феновете в Скопие (ОБЗОР ІІ) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди