изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:03 EEST
Николай Николов: Стачката на учителите продължава до подписване на стачно споразумение    
ОбразованиеСофия. Стачката на учителите продължава до подписване на стачно споразумение, тя няма да бъде прекратена.Това каза в изявление пред медиите говорителят на Единния национален стачен комитет Николай Николов при излизане от експертните преговори в Министерството на образованието и науката,

предаде репортер на Агенция "Фокус".
"След подписване на това стачно споразумение и разгласяването му стачката ще приключи. В момента се работи много интензивно по различни варианти, ще се работи и утре, и в вдругиден. Искрено се надявам много скоро да се върнем в класните стаи", заяви Николов. Той посочи, че 60% от стачните комитети по региони вече са изпратили своя отговор на направената оферта. Някои приемат предложението, други го отхвърлят.
Николай Николов бе категоричен, че учителите водят спор за своите права. Ако някой родител иска да съди профсъюзите, то трябва да съди министерството, защото по думите му то имало възможност през тези четири седмици да разреши този трудово-правен конфликт.
"По време на стачка законодателството е много ясно и това е законодателството за уреждане на трудово правните конфликти", каза още Николай Николов.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Николай Николов: Стачката на учителите продължава до подписване на стачно споразумение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди