изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:18 EEST
ДЕЛОТО "АВИЦЕНА" ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПРЕЗ НОЕМВРИ    
НовиниВ Районния съд в Добрич бе отложено административното дело срещу бившия управител на частна болница “Авицена” Румен Анастасов.

Причината е, че неговият адвокат Милен Янков изпрати молба за отсрочване на процеса за друга, тъй като е трябвало да заведе баща си в Центъра за спешна медицинска помощ. В съдебната зала не бе и единствената останала за разпит свидетелка по това дело Гана Маринова, която не се явява за трети пореден път. Тя ще получи нова призовка, в която ще пише, че при следващо неявяване ще бъде принудително доведена и глобена. Процесът ще продължи на 21 ноември от 14 часа.

Обвинението срещу него е за документ с невярно съдържание, представен от пациентка пред комисия за ТЕЛК. Обвинението посочва, че доктор Анастасов е отразил в бланката резултати от хистологично изследване, без здравното му заведение да разполага с такава лаборатория. На предишното съдебно заседание на магистратите доктор Анастасов заяви, че не се признава за виновен.

Доктор Румен Анастасов, срещу когото се води делото, има 21 години лекарски стаж, в момента е безработен.

И ако статистиката сочи, че ако не се направи навременна операция при показания за рак на дебелото черво, то пациентът може да не оживее в 99 на сто от случаите, то въпросната пациентка Гана Маринова все още е жива. Тя е постъпила в МБАЛ в Добрич. Там са й били направени всички изследвания и е била предвидена за операция. Жената се изплашила от предстоящата интервенция и доброволно напуснала болницата. След това постъпила в частна болница "Авицена". Предвид тежкото й състояние, видно и с просто око, трябвало да се направи спешна операция. Именно на операционната маса при такива случаи се поставя 60 на сто от диагнозата. В случая тя е била за карцином на дебелото черво, заяви д-р Анастасов на предишното заседание на Районния съд. Той каза още, че в подписания и подпечатан от него документ е описана макроскопската картина, установена при операцията, а хистологичните изследвания били нужни при провеждане на химиотерапията. В случая пациентката не искала такива изследвания, а тя била приета като частен пациент в болницата. НДТ

 


Сходни връзки

ДЕЛОТО "АВИЦЕНА" ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПРЕЗ НОЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди