изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:32 EEST
ЗАДЪРЖАХА ИЗМАМНИК, "ЗАБЪРСАЛ" 3 800 ЛЕВА    
Ред и сигурност42-годишен мъж с инициали В. В., автор на измами, е задържан от служителите на реда, съобщиха от областна дирекция "Полиция".

Това е станало след проведени съвместни мероприятия от служители на полицейските управления в Генерал Тошево, Второ РПУ и дирекцията. В. В. е заподозрян в това, че през октомври извършил три телефонни измами. При тях той отнел на наивници от Ген. Тошево и община Добричка около 3 800 лева. Работата на полицията по изясняването на обстоятелствата около трите престъпления продължава.  На  задържаното лице е наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". По случаите са образувани  досъдебни производства.
От ОД "Полиция" в Добрич за пореден път заострят вниманието на гражданите, запознавайки ги с една от най-често използваните схеми за осъществяване на телефонни измами през последните месеци. При нея по телефона се обажда най-често мъжки глас, който със силно разтревожен тон, а в някои случаи, дори и плачейки пита: "Позна ли ме? Изпаднал съм в тежко положение...". В случаите, когато гражданинът разпознава гласа на някой свой близък, измамникът незабавно се възползва от това заблуждение и представя следната версия - че е извършил тежко пътно-транспортно произшествие, при което сериозно е ранил или убил човек и в момента е задържан, а до него стои дознател или прокурор. След това дава телефонната слушалка на мнимия дознател или прокурор, който съобщава на въведения в заблуждение, че нещата с неговия роднина, приятел или съсед "могат да се уредят", но е необходимо да се плати известна парична сума, която обикновено е в рамките на няколко хиляди лева. След като измамникът получи съгласието, че ще му бъде предоставена исканата сума на адреса на въведения в заблуждение  се изпраща непознато лице, което след като  получава парите, веднага се оттегля в неизвестна посока.
ОД "Полиция", съветва гражданите, за да не станат жертви на подобен род измами, да проявяват изключителна бдителност, да не се доверяват безпрекословно. При обаждания с подобно съдържание е необходимо незабавно да сигнализират в най-близкото районно полицейско управление или на телефон 166.

 


Сходни връзки

ЗАДЪРЖАХА ИЗМАМНИК, "ЗАБЪРСАЛ" 3 800 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди