изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:02 EEST
ЦОНКО ЦОНЕВ СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ ОТ РАЗ    
ПолитикаОбщина Добричка удари изборен рекорд

ОИК В БАЛЧИК е предала в Районната прокуратура в града материалите във връзка със сигнал за автомобил, от който в изборния ден са раздавани пари. Жалбата е подадена от партия ГЕРБ. Тя е за това, че с автомобил, на който на предното стъкло е имало номера на бюлетината на досегашния кмет на Балчик Красимир Михайлов - №3, са раздавани пари. От ОИК са извършили проверка на място. Колата е открита, но без парите. Взети са данните на шофьора на автомобила. На прокуратурата са подадени данните и на двама свидетели за случая, казаха от ОИК. В общината избирателната активност е близо 55 процента.
57, 7 НА СТО Е ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ В ТЕРВЕЛ, съобщиха от ОИК. Там изборният ден приключи около 20 часа, тъй като след 19 часа в няколко секционни избирателни комисии е имало събрани лични карти на хора, желаещи да гласуват. В ОИК в Тервел вчера са подадени три жалби и един устен сигнал. Жалбите са от ГЕРБ - за агитационни действия в близост до секционните избирателни комисии в селата Нова Камена и Зърнево, каза председателят на ОИК Ивелина Стратиева. 
ОБЩИНА ДОБРИЧКА Е С НАЙ-ВИСОК ИЗБОРЕН РЕЗУЛТАТ в областта - 64,61 процента. Своя вот са дали 14 092 от всички 21 759 жители с право на глас. Масово в селата в общината с компактно турско население изселници са искали в секционните комисии да им бъдат удряни печати, че са гласували, съобщи председателят на ОИК Георги Иванов. Такива случаи имало в селата Бенковски, Хитово, Жегларци, Гешаново и др. Изселниците искали да им бъде поставен печати върху командировъчни, автобусни билети, дори върху измислени бележки, обясни Георги Иванов. Той допълни, че председателите на секционните избирателни комисии са били предупредени предварително, че печати се поставят само върху пликовете с бюлетините. Четири са подадените жалби в ОИК в община Добричка. Според една от тях в с. Хитово е допуснат да гласува гражданин без лична карта. На председателя е съставен акт за административно нарушение. За около 15-20 минути спря токът в три избирателни секции в община Добричка - в селата Бранище, Поп Груево и поп Григорово. Причината е удар на микробус в електрически стълб в с. Бранище. Спирането на тока не се отрази на изборния процес, тъй като секционните комисии имаха помощни средства, каза Георги Иванов.
В ОИК В ГЕН. ТОШЕВО нямаше сериозни жалби. През изборния ден нито една жалба не бе постъпила в общинските избирателни комисии в Каварна, Крушари и Шабла. Избирателната активност в община Ген. Тошево е 56,64 процента като от 16 253 избиратели гласуваха 9 206 души. В Крушари гласуваха 50,84 на сто от 5903 избиратели. 
В КАВАРНА независимият кандидат за втори кметски мандат Цонко Цонев спечели изборите на първи тур, съобщиха от предизборния му щаб. Според информация на щаба Цонев е с голяма преднина пред другите си трима опоненти.
Вчерашният изборен ден протече съвсем спокойно в община Каварна. Председателят на ОИК Мария Костадинова заяви, че не са били регистрирани нарушения и няма подадена нито една жалба в комисията. 34 бяха избирателните секции на територията на морското кметство, като общият брой избиратели в Каварна е 14 069 души. Изборният ден приключи с активност от 57.1 %, което е своеобразен рекорд за последните няколко провеждани избори в Каварна.
В ШАБЛА гласуваха 62,8 на сто от 5076 избиратели.
Най-много жалби имаше в ОИК В ДОБРИЧ - общо 16. Първата група от тях бяха във връзка с ромския "протест" пред ОУ "П. Волов", другите бяха за баджовете на застъпниците от БСП, на които имаше отличителни знаци на партията. От ОИК решиха, че жалбите са основателни и разпоредиха отличителните знаци на застъпниците да бъдат свалени. Третата група жалби бяха във връзка с искането на изселници от Турция да има бъдат заверявани в секционните комисии билетите. Дори в една секционна комисия билетът е бил заверен, но членовете на комисията да се извинили. ОИК е излязла с решение, с което ги предупреждава, че при повторно нарушение ще има санкции. До всички секционни комисии е изпратено предупреждение да не подпечатват никакви други документи освен изборните книжа. В община Добрич в 138 избирателни секции право на глас имаха 92 184 избиратели. Пред урните се явиха 37 464, което е 40,64 процента избирателна активност. Екип на НДТ

 


Сходни връзки

ЦОНКО ЦОНЕВ СПЕЧЕЛИ ВТОРИ МАНДАТ ОТ РАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди