изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:19 EEST
Главният секретар на МВР Илия Илиев се срещна с близки на безследно изчезнали хора от Добричко    
Ред и сигурностШест случая на безследно изчезнали от Добричко са разкрити от началото на тази година. Това стана повод главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев да се срещне в Добрич с близки на изчезналите. Само преди дни бяха открити костите на издирваната от 12 години Мариана Илиева. Установено беше, че тя е убита от собствения си съпруг. През последните 18 години за издирване са обявени 52-ма души от региона. 16 от тях все още са в неизвестност.

Двама души са открити в България – живи и здрави, а едно от търсените момичета е намерено в Италия и е отказало да се примере и да се огласи адресът му – това съобщи главен комисар Илиев. На трима от издирваните добричлии са открити телата. Близките попитаха защо чак сега има резултати от издирването.

Илия Илиев: “Работата е спряна 2004 година, работено е слабо и не, че родителската провокация към нас е засилила работата, просто е имало екип, който не е работил така както трябва да се работи”.

Най-големият бум на отвличане и безследно изчезване на хора в региона е имало през 1998 година. Само за няколко месеца 6 души са обявени за издирване. За нито един от тях днес не бяха съобщени нови данни.

Кръстинка Димитрова – майка на Румяна Димитрова: “Ето за втори път идват цял екип, смятам че ще имаме някакъв добър резултат. Вярваме им. Винаги съм чакала, винаги очаквам. Дори най-лошото. Докато съм жива ще я чакам”.

По два от случаите са задържани извършителите или заподозрени лица. Полицията продължава издирването.

bnt.bg  Ивелина Стефанова

 


Сходни връзки

Главният секретар на МВР Илия Илиев се срещна с близки на безследно изчезнали хора от Добричко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди