изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:25 EEST
Осем души загинаха при бомбен атентат в автобус в руския град Толяти    
По светаОсем души загинаха, а повече от 50 бяха ранени при взрив на автобус в руския град Толяти. Според властите, става въпрос за атентат, който не е изключено да е дело и на чеченски терористи. По данни на консулството ни в Москва, няма информация за пострадали български граждани.

И тази сутрин автобусът по линия номер 2 в родината на руската автомобилна промишленост - Толяти, возел главно студенти. В час “пик”, на спирка пред един от университетите слезли група млади хора. Броени минути след това последвал взрив.

Наталия Журавльова – продавачка: “Стояхме тук, както обикновено. След това чухме много силна експлозия. На всеки 3 минути на мястото на експлозията започнаха да пристигат линейки”.

Повечето от пострадалите са на възраст около 20-години, а сред жертвите има и дете. По някои данни бомбата, с мощност равна на 2 кг тротил, е била натъпкана с метални частици и закрепена на дъното на автобуса.

Властите окроиха три версии: случаен взрив при невнимателно боравене с експлозив, дело на престъпна групировка или чеченски терористи. Източници от следствието дори не изключват да става въпрос за терорист-камикадзе и припомнят, че наследникът на Шамил Басаев – Доку Умаров, е обявил т. нар. Поволожски фронт, в чиито район е и Толяти. Това обаче още са предположения, а и достъпът до информация бе затруднен. Петима журналисти бяха задържани, защото приближили мястото на атентата. Според очевидци, там са били допуснати екипи само на държавните телевизии.

Трагедията стана в навечерието на парламентарните и президентските избори. Затова политиците видяха във взрива опита да се дастибилизира Русия преди гласуването. Владимир Жириновски дори прогнозира, че до 2 март идната година, когато Русия избира нов президент, ще последват още експлозии.

bnt.bg

 


Сходни връзки

Осем души загинаха при бомбен атентат в автобус в руския град Толяти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди