изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:38 EEST
БЕЛИЯТ ГРАД ИЗБРА ЗА КМЕТ НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ С ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ, БСП И НДСВ    
Политика ДПС изоставили Красимир Михайлов, защото досегашният кмет отказал да подпише политическо споразумение с движението на Ахмед Доган

 

Николай Ангелов подкрепен от БСП, ГЕРБ и НДСВ, е новият кмет на община Балчик, който спечели изборите с 51,17% гласове. Разликата с досегашният кмет Красимир Михайлов от Зелената партия е само 205 гласа, събрал 48,83%.

Удостоверението си за кмет на община Балчик новоизбраният Николай Ангелов ще получи тази сряда. Тържественото връчване от Общинската избирателна комисия е насрочено за 14,00 часа в читалище “Паисий Хилендарски”.

В седем села на община Балчик също се проведе втори тур за кмет на кметство. С 10 гласа повече новият кмет на Кранево е независимият Румен Николов. Избраният кмет на село Стражица е Шукри Али Шукри от ДПС. В Соколово има нов кмет - Минко Попов от ГЕРБ, в Оброчище също - Данаил Караджов от Обединен блок на труда. В с. Змеево на втори тур спечели досегашният кмет Николай Йорданов, издигнат от ГЕРБ. Очаква се с указ на президента да бъдат насрочени нови избори, поради равен брой гласове, в Царичино между кандидатите на Зелена партия и БСП, и в село Бобовец - между НДСВ и ДПС.

Липсата на политическо споразумение между ДПС и Зелената партия след първия тур е основната причина местните съпартийци на Ахмед Доган да оттеглят подкрепата си в последния момент за досегашния кмет на Балчик Красимир Михайлов и да застанат зад новоизбрания Николай Ангелов. Бяха направени опити за сформиране на мнозинство в следващия общински съвет без участието на ДПС и опити за настройване на българи срещу турци, коментира лидерът на общинската структура Бедри Кемал. От новия кмет Николай Ангелов нищо не сме искали, ще бъдем независима група в общинския съвет, коментира още той.

Припомням, че ДПС спечели 5 места в 21-членния общински съвет, по 3 – ГЕРБ, БСП, Атака и Зелена партия, а по две места – СДС и Обединените социалдемократи за град Балчик.

Равносметката за партиите след втория тур е следната: БСП е с най-много кметски места - 4 (Пряспа, Сенокос, Църква, Дропла), следва ГЕРБ с 3 кметски места (Змеево, Соколово, Рогачево), по две кметски места печелят ДПС (Стражица, Ляхово), Зелена партия (Тригроци, Дъбрава), НДСВ (Безводица, Гурково). Обединеният блок на труда печели кмет в най-голямото село в общината - Оброчище.

Избирателната активност през изборния ден в община Балчик бе 49,59% и гласували общо 9237 избиратели от имащите право на глас 18 622-ма.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БЕЛИЯТ ГРАД ИЗБРА ЗА КМЕТ НИКОЛАЙ АНГЕЛОВ С ПОДКРЕПАТА НА ГЕРБ, БСП И НДСВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди