изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:22 EEST
Ще иска ли ГЕРБ предсрочни избори?    
ИнтервютаБойко Борисов, кмет на София и лидер на ПП ГЕРБ пред бТВ, "Тази сутрин"

Водещ: Добро утро. След тези избори, които завършиха в неделя, време е да чуем политическата равносметка за резултатите от тях на лидера на партия ГЕРБ и новоизбран столичен кмет Бойко Борисов, който гостува в нашето предаване “Тази сутрин”. Добър ден, кмете.
Бойко Борисов: Добър ден.
Водещ: Да започнем от най-главния въпрос. Кой спечели и кой загуби тези избори? Не може да не ви направи впечатление, че, макар че не всички партии признават, че вие победихте на тези избори, ви честитят, което – има някакво разминаване...
Бойко Борисов: По физиономиите на лидерите им личи кой е спечелил и кой е загубил. Добър ден на вашите зрители. И да се надяваме, че с днес вече ще излезем от общественото внимание и ще захванем – и кметове, и съветници – с работа, тъй като месец и нещо вече досадихме на всички и за това се извиняваме.
Водещ: Продължават ли празненствата в партия ГЕРБ? Защото днес гледаме по снимките във вестниците, че в БСП продължават, има на места хора, празници.
Бойко Борисов: Нормално е. Беше тежка кампания за всички, къртовска работа на пчеличките в щабовете. Десетки хора работят денонощно – протоколи, секции, следят преса, информация, много хора, които се раздадоха по районите, по градовете, пътувания много. Всички тези екипи имаха нужда и имат нужда някой да им каже благодаря и една вечер да се отпуснат и да се порадват на труда си. А и аз мисля, че след тези избори е хубаво медиите да направят те едни правила, за да може на следващите местни избори да не се налага да си припознават кметове разни партии.
Водещ: Ето, аз исках с това да започнем, като ви питах кой спечели изборите. Да ви предложа равносметката в областните градове на вестник “Дума” от първа страница. Според в. “Дума” резултатът е 11 в полза на БСП, 10 – ГЕРБ, 5 – десни и 1 – ДПС. 11:10:5:1. опитах се да намеря някакво спортно сравнени. Вие сте човек, който познава спортните правила. Но такъв резултат 11:10 няма в спорта, с който БСП са ви били в областните градове.
Бойко Борисов: Глупости. Първо, има няколко категорични факта и цифри, които за последен път цитирам, за да може медиите след това да се опитат обективно да подредят класирането. Има, в закона е ясно и точно казано – партия или бюлетина, регистрирана на дадената партия. затова хората, ако си припомнят какво са гласували в неделя, има бюлетина за кмет, бюлетина за общински съветници, бюлетина за районни кметове – и там има номерче на дадената партия. Изваждате номерцата на политическите партии, които са гласували и правите класациите на партиите. Не може Кирил Йорданов, когато искаше подкрепа от мене една седмица преди изборите, да твърди, че не е от БСП, че го издигат тракийските дружества, над 40 организации, включително и ДПС. Защо не го разделите това квадратче на Варна на 40 и да си го припознаят всички партии. Ами нима, понеже г-н Цонев е тук...
Водещ: Всъщност нали и ДПС го подкрепиха, така че трябва да е 10,5:1,5 всъщност.
Бойко Борисов: Как 10,5 – 40. Значи една четирийсетна имат БСП от кмета на Варна. Ами кметът на Търново? Кметът на Търново е подкрепен от БСП. Защо няма половината лилаво, а само Кърджали? Ами кметът на Русе – независим кандидат. Бюлетината на партията е друга. И ние ги бием два пъти в Русе. И ето аз искам, за да прочета на г-н Станишев... Ама те затова са нервни и затова си искат оставките. Те, ако четат вестника, ще се радват. Ама те знаят реално какво им се е случило.
Водещ: Какви оставки. Вчера са празнували цяла вечер в столичната организация на БСП, вие за оставки говорите.
Бойко Борисов: В момента ГЕРБ е първа политическа сила. Най-много избиратели има в София, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково. Хасково те и него са си го зачертали, макар че там кметът е подкрепен и от Бакърджиев.
Водещ: Между другото Хасково имаше етнически вот, но за това след малко.
Бойко Борисов: Така, момента само да изчета – Габрово, Враца, Търново, Видин, Пловдив, Ямбол, Силистра, Русе, Добрич, Варна ние сме първа политическа сила.
Водещ: Като бюлетина за общински съветници?
Бойко Борисов: Разбира се. Както искат да го броят. Те знаят какво им се случи и затова са така нервни.
Водещ: Направи ли ви впечатление, следяхте ли как другите партии коментираха резултата на вашата партия и можете ли да направите някаква разлика в отношението към вас, което демонстрираха БСП и ДПС, основните ваши политически опоненти?
Бойко Борисов: Мисля, че трябва да започнем с НДСВ, защото царят се опита да бъде максимално в негов стил и дискретен, и лоялен по изказа си към мен. Много пъти съм казвал, за съжаление ли, за радост ли не знам, но освен Ахмед Доган, няма друг политик. Навсякъде ме атакуват защо след като ни е враг и противник ДПС, аз се изказвам за неговия лидер така. Защото е видно с просто око – той излиза, казва им истината в очите, подиграва им се, включително и на неговите коалиционни партньори. Той говори след Станишев и му казва, че купуването на гласове е европейска практика и да не се занимават с нея. Преди това Станишев казва това е уродливо явление.
Водещ: В смисъл съгласен е обаче, че явлението е уродливо, просто не го смятат за най-важното явление на тези избори.
Бойко Борисов: С една дума, той така неглижира БСП, че всъщност показва на неговите избиратели, че той е много по-силният, много по властимащият и може да си прави с БСП каквото си иска. Това им показва. И те след това, виждаш, никаква реакция. Никаква реакция. Все едно не е казал нищо, не се е чуло нищо. Освен това за разлика от другите, той реално оцени промяната, която е станала в страната. Защото тези писаници в партиен вестник, да ти напише, че си пръв, който иска да се радва. Той разбра какво значи от София до Бургас всички градове да са кметовете и листите на една партия, да е първа. Той това го разбра.
Водещ: Говорите за г-н Доган?
Бойко Борисов: Да. И го оцени и по достойнство. Като основен и силен противник в наше лице каза да, вече трябва да се съобразяваме с тях.
Водещ: Защо да сте противници с ДПС? Това, което на мен не може да ми стане ясно, опитвам се да ги гледам процесите максимално обективно, е защо ГЕРБ да е противник на ДПС? Вие имате общ либерален корен, имате почти еднаква ценностна система що се отнася до демокрацията, до начина, по който гледате на демокрацията, на правенето на политика. Другото, което е, ето, пред мен са вашите кметове в Кърджалийско и в Ардино. Навсякъде ГЕРБ излиза с кметове етнически турци. Бедийе Мюмюн е в село Синчец, Сали Шекир е в село Ленище кандидат на ГЕРБ, Расим Иляз Ясим е в Горно Прахово. От къде на къде ГЕРБ и ДПС да са политически врагове, вие в Кърджали умишлено напуснахте анти-ДПС, етническа коалиция, която се създаде. Някак си не могат да се намерят аргументи за вашето противничество.
Бойко Борисов: Вижте, аз много пъти съм казвал, за разлика от лидери на партии, които се правят на големи вождове, на големи бойци, патриоти, много силни и смели, аз съм бил три-четири пъти, мисля че, в Прищина, в Косовска Митровица, в Призен съм бил. А и по време на Възродителния процес съм гледал с очите си, тъй като бях в Дулово тогава, командвах батальон, и това, което съм видял като гражданска война по-лошо от това за една държава няма.
Водещ: Какъв батальон командвахте в Дулово?
Бойко Борисов: Батальон, който охраняваше прибирането на реколтата. Това се знае, не е новина за вас, надявам се.
Водещ: В смисъл такъв, бил сте участник в тези процеси, Възродителния процес?
Бойко Борисов: Всички служители на МВР бяхме дислоцирани в регионите, където имаше изселване на етническите турци тогава и охранявахме прибирането на реколтата. Защото знаете, че това са хора, които се занимават със земеделие главно в тези региони и като тръгнат масово да напускат, остава всичко...
Водещ: Остава празно полето.
Бойко Борисов: ... остава празно. И тогава, ако трябва да си припомним този период, включително от болници, лекари, учители, всички професии даваха определен процент хора, които бяха пращани за прибиране на реколтата от тези региони. А пък ние съответно охранявахме този процес. Така че това сме правили.
Водещ: Вашето впечатление от ситуацията преди 20 години днес?
Бойко Борисов: Няма по-гадно нещо, което да се случи на една страна от етническата война. Това е по-лошо от гражданската война. И затова именно, но и тук отново виждате какво прави Доган в ДПС. Той вкарва колкото може повече българи, за да може да разбие модела си на етническа партия.
Водещ: Което вие очевидно правите с ГЕРБ, като вкарвате турци.
Бойко Борисов: Същото се случва и в ГЕРБ. За да избегнем етновота, защото вижте ,много е лесно, много е елементарно да застанеш и като не можеш да решиш нещо, да викаш турците идват. И тука съм съгласен пак с Доган.
Водещ: Вие говорите като г-н Ахмед Доган...
Бойко Борисов: Да, цитирам думите му. Цитирам думите му буквално. Защото ако ние предложим политика, отношение, открито управление, каквото направихме пред българските мохамедани в тези региони, ами стотици се записаха в момента в партия ГЕРБ, и това е начинът да се разбие етническият вот.
Водещ: Добре, след като мислете еднакво с г-н Доган...
Бойко Борисов: Като пукне, една пушка да гръмне там, ще се разбягат всичките, повярвайте ми.
Водещ: ... защо така ви подразниха неговите думи, в които всъщност няма нещо, което...
Бойко Борисов: За секирата ли?
Водещ: Да, той каза така: да играем шах, а не брадва, да не се удря в брадва.
Бойко Борисов: Абсолютно сте прав. Да, прав сте. Но има една българска, то не знам дали е българска де, да не сгреша, че в къщата на обесения за въже не се говори. И когато от устата на подобен политик се говори за брадви, асоциациите се пренасят в друга посока. Така че...
Водещ: Е да де, ама той не се казва просто Иван Петров, казва се Ахмед Доган, разбирате ли, някак си...
Бойко Борисов: Да, но просто казвам ви защо така реагирахме и трябва да се знае.
Водещ: Мисля, че все пак това беше пресилена реакция от ваша страна и като че ли не успяхте в първия момента да оцените, че това не е заплаха. Може би видяхте заплаха в тия думи.
Бойко Борисов: Повтарям, в къщата на обесения за въже не бива да се говори. Толкоз.
Водещ: БСП и ДПС на места се сблъскаха много интересно – Търговище, Хасково, Кърджали,вотът беше етнически. Защо се стигна до там, според вас? За да изчерпим темата за етническия вот.
Бойко Борисов: Вижте, БСП не са честни, не са коректни. Ние в Кърджали излязохме от преговорите не за друго, а защото всъщност зад преговорите стоеше БСП. Не е коректно да ти направят премиер от партията с мандата на ДПС, на централно ниво да казваш колко хубава е коалицията, колко важно е за държавата и колко ценен партньор е ДПС, а в Хасково или в Търговище, или в Кърджали, в смесените райони да отиваш да казваш, че това е най-лошото, което може да им се случи там. Кога са искрени БСП? Като не им харесва ДПС, правиш предсрочни избори, вадиш ДПС от властта и повече си говориш каквото си искаш. Това е искрена и открита политика. А не да се възползваш от депутатите и сигурността, която ти дават. Ами ето г-н Цонев преди малко каза във Варна ДПС е дала на Кирил Йорданов 7000 гласа. В трийсет градове ДПС е наляла гласове на БСП. Е каква е тази неблагодарност от тези хора? Ето, министър Чакъров ме поглежда с едно око някой път за решаването на кризата с боклука и за него от сутрин до вечер съм готов да сипя хвалебствия само и само да продължим в тая посока да работим. А те... Толкова пък неблагодарни хора като БСП не съм видял.
Водещ: Кажете две-три думи добри за него. Защото се оказа, че Пловдив и Карлово няма да приемат повече софийския боклук, ще бъдете изправени след пет-шест дена пред кризисна ситуация.
Бойко Борисов: Не. Имаме си решения. Общината си има своя ресурс и възможност да си реши проблема. Надявам се с министър Чакъров надлежните документи, които трябва да пратим и в Брюксел, и съответно тука софийския РИОС да свърши, да си ги направим тези дни. Смея да твърдя, че и по време на кампанията аз съм се чувал с министър Чакъров. Герджиков и Мария Бояджийска ходеха непрекъснато в Министерството на екологията, за да не загубим нито ден в предвижването на документацията относно решаването на проблема.
Водещ: Ще се отваря ли “Суходол” тези дни, преди завода?
Бойко Борисов: Повече с боклук не трябва да се занимаваме.
Водещ: Няма да чуем за тази тема, така ли? Няма да има...
Бойко Борисов: Не, това не трябва да е тема. Това е боклукът на хората, който произвеждат всеки ден. Това не е...
Водещ: Въпросът е, ако Пловдив и Карлово откажат, дали имате резервен вариант къде да го слагате.
Бойко Борисов: Вижте, това не е проблем на един човек, това е боклукът на два билиона души, който ние решаваме къде да го поставяме и как в последствие да бъде депониран и съответно след две години и половина – три да бъде преработван.
Водещ: Ще го депонирате преди да бъде преработен в завода?
Бойко Борисов: Естествено.
Водещ: Тоест няма да се отваря “Суходол”?
Бойко Борисов: Не съм казал такова нещо. Има изрични указания на Европейската комисия, която казва, че дори балирането, дори пренасянето на боклука от една в друга община вече влизаме в нарушение на европейски норми. А ние трябва стриктно да се съобразим с тях. И с Министерството на екологията мисля, че ще го направим.
Водещ: Значи това е вариантът, да се отвори все пак “Суходол”, за да могат столичани все пак да складират боклука в София, не да го откарват в Пловдив.
Бойко Борисов: Ако спрете да говорите на тази тема, всичко ще си върви мирно и тихо и въпросът няма да стои.
Водещ: В идеологически план избистрихте ли бъдещата коалиционна политика на партия ГЕРБ, когато ще ви се наложи, да речем, в следващ парламент да търсите коалиционни партньори? Пак ви връщам към тази тема, защото очевидно, ако вие се дислоцирате в дясно, както ви признава Европейският парламент, Европейската народна партия...
Бойко Борисов: Както ни признаха и изборите.
Водещ: Както ви признаха изборите, да речем. Вие взимате...
Бойко Борисов: Противници навсякъде бяхме с БСП, с ДПС.
Водещ: .. синете градове, които навремето СДС ги взимаше.
Бойко Борисов: ”Сините крепости” да ги наречем.
Водещ: ”Сините крепости” станаха “Герберови крепости”. Имахте ли някакви идеологически противоречия извън БСП? Имате ли идеологическо противоречие с ДПС?
Бойко Борисов: Ние сме си казали мнението относно тройната коалиция в момента и да го повтарям всеки ден и да търсите във всяко мое изказване нюанс, че на другия ден да пишете или да се говори...
Водещ: Добре, какви са принципите на коалиционна политика на партия ГЕРБ?
Бойко Борисов: Принципите на коалиционна политика са, че трябва да носиш отговорност за управлението. Там, където не можеш да го носиш, не трябва да се прави коалиция. И за това ние сме се разбрали с нашите общински съветници по градове.
Водещ: Това са по места.
Бойко Борисов: Там, където считаме, че ще се води безпринципна политика, ще има безпринципни коалиции, независимо... Ето преди пет дни и кметът Рашев дойде при мен да поиска подкрепа в Търново, човекът предложи хайде да работим заедно. Да, но аз му казах, Рашев, няма да подкрепим БСП, това е голяма услуга, която ти правя в Търново. Няма да ги подкрепим. И то на практика та и излезе, близо половината от гласовете, които събрах в повече сега, дойдоха от нашите симпатизанти в Търново. Но в същото време нито щем председател на общински съвет, нито искаме кметове, нищо не искаме. Защо, защото голямата част от търновчани, които не отидоха да гласуват, не отидоха, защото искат да се уверят, че ние ще водим нова политика. И ако отидем и влезем в тези колаборации по места, за следващите избори ние ще губим, няма да вдигаме доверието си в тях. Затова власт на нас на всяка цена не ни трябва – с големи букви казвам.
Водещ: В един бъдещ парламент така ли ще разсъждавате?
Бойко Борисов: Абсолютно.
Водещ: Ако нямате 120 депутати, ще останете в опозиция?
Бойко Борисов: Разбира се.
Водещ: Бихте ли създал правителство, бихте ли станал негов министър-председател, да речем, с гласовете на партия ГЕРБ и с гласовете на СДС и на ДПС и вие да сте си основната политическа партия?
Бойко Борисов: Аз съм човек прагматик и много здраво стоя на земята. Бъдещето време обикновено се използва от социалистите. Те, като се започне от развития социализъм и светлото бъдеще то е винаги в бъдеще време. Ние чухме, че ще ни се вдигнат заплатите, ще се вдигат пенсиите, ще се решат проблемите в разните области, така че...
Водещ: Вашата заплата не я ли вдигнаха като кмет на София?
Бойко Борисов: Ние сме прагматици. Днес хората са ни дали да управляваме маса градове и села. Ние сме длъжни сега да покажем, че умеем да носим отговорност и умеем да управляваме. До изборите, когато и да са те, на пролет, на лято, на есен, в зависимост от ситуацията, която е в държавата, ние трябва да работим и да покажем така, както за радост кметът ни в Сливен, кметът ни в Каварна, кметът в Пещера...
Водещ: Преизбраните. Той Цонко Цонев...
Бойко Борисов: ... кметът ни в София.
Водещ: ... да, доста време е кмет.
Бойко Борисов: Няма значение. Това, че в София за две години при тези страховите проблеми, които има градът и всеки обективен човек ще ги види. Защото заради мизерията в страната стотици хиляди хора прииждат в София, трафикът става невъзможен. Ама тоя трафик не можеш да го нарисуваш в клип и да го вкараш в земята. Това са години строежи на... Ето сега трябва за пет дни да се спре отново Околовръстното. Защо, защото трябва да вкараме реките, които идват от Витоша, да ги вкараме в колектори, да минат под него. Преди не е било направено и затова водата като минава под асфалта и го вдига непрекъснато.
Водещ: Циник ли сте? Както ви обвини Румен Петков, вътрешният министър, по повод вашето изказване, че МВР подпомага купуването на гласове в полза на БСП.
Бойко Борисов: Аз се радвам много, че въпреки...
Водещ: За първи път си разменихте реплики вече с МВР и с министъра.
Бойко Борисов: Аз мисля, че нервите му не издържаха, защото въпреки изключителното асфалтиране, което водеше в своя роден град Плевен, загуби на първи тур. Между другото, всички лидери на партии загубиха в родните си градове от ГЕРБ или от СДС в случая в Плевен. Само ние си спечелихме в градовете, където сме се родили и където си живеем. Това е важно да се знае. Въпреки асфалтирането, загубиха. Сега ще се спра защо беше неговата реакция.
Водещ: Първо повторете това, което сте казал, защото той вчера отказа да повярва, че вие сте го казал.
Бойко Борисов: Казвам го директно.
Водещ: Кажете го.
Бойко Борисов: За градовете, в които имаше сигнали, че се купуват гласове. Той си избра Благоевград и Перник да ги насити с полицейско присъствие, но забележете – на втория тур, когато кандидатите на ГЕРБ, за които се знае, че нямат финансов ресурс артисаха.
Водещ: Г-н Цонев проплака и за Търговище одеве, между другото.
Бойко Борисов: Същото и в Търговище.
Водещ: Там пък ДПС се би с БСП.
Бойко Борисов: Ами Шумен, където Дъбов вилнееше и накрая отпадна от...
Водещ: Къде ви биха с 50 бюлетини там генералите, как можахте вие...
Бойко Борисов: Как няма да ни бият. Вечерта в последни...
Водещ: ... от разузнаване, от МВР с 50 бюлетини да ядете бой там в Шемен?
Бойко Борисов: Като няма полицейско присъствие в Мадара и в другите, в ромските квартали.
Водещ: Спря ли токът по някой време?
Бойко Борисов: Как няма да спре. И когато на първия тур и двете страни купуваха и в Перник, и в Благоевград и фактически ГЕРБ остана под чертата, защото нямахме възможност да се съпротивим на това, на втория тур...
Водещ: Вие колко гласове си купихте на тези избори?
Бойко Борисов: ... насили жандармерия в градовете и фактически блокираха купуването на едната страна. И от къде ще вдигнат в Перник БСП 11000 гласа, от къде?
Водещ: Добре де, вие купихте ли си някой глас в ГЕРБ?
Бойко Борисов: Нито един по простата причина, че - и вие видяхте, нашата кампания е в много пъти по-евтина от всички останали. Така че там, където сме могли, където сме имали ресурс, където... И изводът знаете ли, който си направих, което ще променим сега в партията – там, където избрахме правилен, истински дясно-центристки профил на нашия кандидат, категорично победихме. Там, където структурите не можаха да са сработят и да ни подадат...
Водещ: Където олевяха.
Бойко Борисов: ... или олевяха, там загубихме.
Водещ: Какво ще правите с левите структури на ГЕРБ кажете. Ще бъдете ли безмилостен с тях?
Бойко Борисов: Ще направим анализ сега и на много места ще направим промяна.
Водещ: Тоест част от структурите на ГЕРБ са олевели преди изборите и това се е отразило на изборния резултат?
Бойко Борисов: Не, в смисъл, не избрахме подходящия кандидат.
Водещ: Конкурент на БСП.
Бойко Борисов: Или беше по-възрастен, или с минало, което не отговаряше на профила на партията ни и веднага...
Водещ: Тук-там и агенти на Държавна сигурност се появиха.
Бойко Борисов: Да, за съжаление.
Водещ: Не ги изведохте веднага от изборите.
Бойко Борисов: Нямаше как. Агентите излязоха в петък, а в неделя избори. Ако бяха излезли преди два месеца. И това беше удар по нас. Защото ние нямаше как да дръпнем кандидатите в петък. А нямаше и как да ги проверим това, което е излязло дали е истина, защото във Варна за Павел Димитров пуснаха, че е агент първият път от комисията, след това се оказа, че не е. Защото той е бил началник на следствието, а началникът на следствието, както и пожарната в София между другото, се водеше като офицери от войските на МВР и бяха, по първа категория бяхме, отгоре пишеше ДС агент... Нали разбирате?
Водещ: Да не се окажете и вие агент на ДС?
Бойко Борисов: Няма, пожарната, ако счита, че сме ДС, да ни смитат. Но мисълта ми е, че тогава категоризирането на служителите имаше първа, втора категория. Първа бяха по ДС, втора бяха пожарна и милиция. Следствието беше първа категория по ДС. Така че...
Водещ: Добре, завършваме така нашия разговор. Последен въпрос. От “Атака” много ви атакуват, но ви предлагат да оглавите уличен натиск срещу БСП, за да ги свалите по-бързо, ако наистина искате предсрочни избори. Това е финалът.
Бойко Борисов: Аз мисля, че балонът на “Атака” един месец ги търпях да се наговорят. Благодаря на българския народ, че не им се хвана на въдицата, балонът им се спука. Ама им се спука така, както в НДК го пукаха. Те се напукаха така по всички градове и села. Нямат кмет. Ако Волен и Капка са мъдри хора, трябва да си направят анализ и мисля, че трябва да го прекратят това си поведение, ще им донесе повече успех. Защото в много градове, когато отивах, идваха хората на “Атака” и казваха “добре, защо се карате, какъв ви е...”. Викам аз не се карам, вие да сте чули аз да каже нещо лошо за “Атака”, не сте. А вие чухте ли какво каза сутринта архон? – Чухме. Как тогава да си говоря с тях?
Водещ: Добре, завършваме така разговора с Бойко Борисов, новоизбран кмет на столицата. Чухте какви са целите на ГЕРБ. Той е съгласен с голяма част от оценките на ДПС.
Бойко Борисов: (...) никаква роднинска връзка с мен. Това, което г-н Овчаров се опитва да наложи.
Водещ: Да. Я кажете, че утре ще е тука и ще ме пита дали сте ми кум. Я го кажете това вие, аз утре само ще го повторя.
Бойко Борисов: Какъв кум и какъв сват съм? Понеже Боршош ще ти е кум...
Водещ: А не сме ли трети братовчеди нещо?
Бойко Борисов: Не, нито сме братовчеди. Вижте, това е една тактика на БСП. Те звънят на Цветанка Ризова...
Водещ: А нямаме ли общ бизнес с вас?
Бойко Борисов: ... на Коритаров, на Бареков, на Григоров, на водещите журналисти и им казват ти работиш за Бойко или ти си човек на Бойко или роднина на Бойко, за да могат да ви настроят да започнете да говорите глупости по мой адрес. Това е тактика. Аз от днес нататък считам, че ти си най-добрият приятел на Овчаров, ако не му задаваш...
Водещ: Ама защо ме разкрихте така в студиото? Вие ми създадохте...
Бойко Борисов: Нека да кажа на края на предаването...
Водещ: Невероятна драма преди утрешния ден.
Бойко Борисов е съгласен с една част и по-голямата част от оценките, дадени в предизборната нощ от страна на лидера на ДПС. Но очевидно не е съгласен с БСП. Криза с боклука на София няма да има. Мисля, че това е...
Бойко Борисов: Мисля, че това за европейската практика за закупуването на гласове трябва да има последствия. Както за обръчите от фирми. Трябва да бъде дискутиран.
Водещ: Дискусията ще продължи очевидно и в ефира на БТВ.
 


Сходни връзки

Ще иска ли ГЕРБ предсрочни избори? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди