изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:40 EEST
Цонко Цонев: Трябва да ангажираме децата да спортуват и да останат в собствения си град, и в тази насока не жалим средства    
Спорт ПФК “Родопа” посрещна в XI кръг на източната “Б” футболна група ФК “Калиакра”-Каварна. Срещата завърши при равен резултат. Гост на срещата в Смолян бе и лично президентът на ФК "Калиакра" - кметът на Каварна Цонко Цонев. Ето какво сподели той пред репортер на радио "Фокус" - Смолян след първото полувреме на мача.

Фокус: Г-н Цонев, вие сте на стадиона „Септември” и следите играта на терена. Каква е вашата оценка на играта на двата отбора до момента?
Цонко Цонев: Играта е много двуостра, има атаки и към двете страни. Отборът на Смолян играе изключително добре, те имаха две положения за гол през първото полувреме, а ние имахме едно. Мачът е интересен, надявам се и второто полувреме да е интересно като първото. Публиката е много емоционална и вярна на Смолян, което ми харесва.
Фокус: Готови ли сте да посрещнете един отбор в елитната група, ако вашите възпитаници ви изненадат днес и вкарат отбора в „А” група.
Цонко Цонев: Ако ме изненадат- ще посрещаме отбор в „А” група, ако не – ще посрещаме в „Б” група. Това не е само въпрос на искане , а въпрос на възможности.
Фокус: До каква степен е важен днешният мач?
Цонко Цонев: Днешният мач е важен и за двата отбора, особено за нашия, тъй като при евентуална победа може да излезем на първо място. Това са всъщност двата отбора, които за мен са реални кандидати за „А” група.
Фокус: Споменахте за „А” група, в тази връзка как стои въпросът със стадиона в Каварна, отговаря ли за елитната група?
Цонко Цонев:Нашият отговаря, но като гледам стадиона в Смолян нещо не ми се вижда да отговаря. Особено тревното покритие е убийствено лошо. На много малко стадиони съм виждал да има такава лоша покривка. Надявам се футболното ръководство да инвестира средства, за да не си трошат краката всички, които идват да играят тук. Иначе базата не е толкова лоша.
При нас в Каварна престои да монтираме до края на месеца осветлението на стадиона. Имаме сауна, тангентор в базата, климатици, интернет. Бяхме домакини на европейска квалификация за юноши да 17 години. За нас няма проблем.Сега ще изграждаме и още едно голямо игрище с изкуствена трева за тренировки. Но наистина много трябва да се набляга на базата, Смолян ако иска изобщо да има стабилен футбол трябва да инвестира в базата.
Фокус: Познавате ли играта на отбора на „Родопа”, имат ли зелено-белите капацитет да се завърнат в елитната група.?
Цонко Цонев: Отборът има капацитет, но базата ви е отвратителна. Отборът е добър колектив, играе с амбиции, технично, футболистите са обиграни. Но пак казвам, за да имате отбор, който да играе в „А” група трябва да имате перфектна база и детско –юношеска школа също. Базата е отвратителна и с тази база няма да бъдете лицензирани и може би мачовете ще се играят в София или в Благоевград. Защото УЕФА по искане на европейската централа още през следващата година ще почнат жестоки лицензи за всеки стадион. Този стадион, в това състояние просто няма да бъзе лицензиран. И аз съм учуден, че такъв развит град в това отношение е абсолютно изостанал.
Фокус:Как успявате в община Каварна в това отношение?
Цонко Цонев: Ами успяваме, със собствени средства. Например малкият стадион с изкуствена трева бе направен по програма “Хетрик” на УЕФА и на общината. Кандидатстваме и по различни проекти. Но важното е да има желание ръководството, спонсорите и собствениците на клуба да инвестират. Не може само да привличаме хора, които са добри и в същото време да нямаме добра база и детско юношеска школа.
Фокус: Как се развива вашата детско юношеска школа?
Цонко Цонев: Миналата година те завършиха втори. Аз бях много изненадан. На финала играхме с Марица, ученическия турнир в Албена, победихме отбора на “Литекс”, знаете каква е тяхната школа. Победихме “Пирин”-Благоевград победихме, с “Видин” – равен. Така че през последните четири години нашата школа върви във възходяща линия. Имат екипировка, ходят на подготвителни лагери. Целта ни е наистина от там да има футболисти, които да захранят представителния отбор. Това е и идеята – да ангажираме децата да спортуват и да останат в собствения си град. И затова в тази насока не жалим средство, защото това са корените за развитие на футбола.
 


Сходни връзки

Цонко Цонев: Трябва да ангажираме децата да спортуват и да останат в собствения си град, и в тази насока не жалим средства | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди