изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:29 EEST
ГЕРОИНИ НА ЙОВКОВ ОЖИВЯВАТ В КОНКУРС    
КултураПоредният оригинален конкурс обяви община Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Той е посветен на Деня на Йовков - 21 ноември. Конкурсът е за изработване на костюми на кукли на героини на певеца на Добруджа. Мотото е "Жената в творчеството на Йовков - сила и нежност, красота и грях". Целта на конкурса е децата да се докоснат до физическата и нравствената красота на героините на Йовков, да се запознаят с творбите, в които е пресъздал женската красота, да проявят творческо въображение, сподели Дияна Илиева.
В конкурса могат да участват всички деца от общината на възраст от 3 до 18 години. Те трябва да представят своите кукли в отдел "Култура" до 21 ноември. Всички участници ще получат специални грамоти, а класираните на първо, второ и трето място - парични награди, осигурени от общината. Специална награда ще получи и най-малкият участник.
Куклите, изработени от дърво, ще бъдат предоставени от община Тервел. Всеки участник трябва да изработи костюма със свои материали и по начина, по който си представя образа. В конкурса могат да участват и колективно изработени творби. Благодарение на пременените кукли ще оживеят Албена и Боряна от едноименните пиеси, Рада от "Шибил, Милена от "Вълкадин говори с бога", Павлина от "Серафим", Дафина от "Скитникът", Аничка от "Женско сърце" и др.
Това е поредният конкурс, посветен на Йовков, който организира община Тервел. Миналата година надпреварата бе под мотото "Рада, Божура, Сали Яшар - мозайка от етноси в творчеството на Йордан Йовков". Тогава децата представиха драматизации по откъси от произведения на Йовков. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕРОИНИ НА ЙОВКОВ ОЖИВЯВАТ В КОНКУРС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди