изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:13 EEST
РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ СТАВАТ НА 10 ГОДИНИ    
КултураЕдни от първите хип-хоп изпълнители в България, Румънеца и Енчев, ще отпразнуват своя десети юбилей на сцената. Двамата ще представят грандиозен шоу-спектакъл в зала 1 на НДК на 10-ти декември от 19:30 ч.,   съобщиха електронните медии. Това ще бъде техният първи самостоятелен концерт, на който ще бъдат изпълнени най-добрите им песни за тези десет години.

Специално за концерта се изработени изцяло нови аранжименти на песните, които публиката ще има възможност да чуе по време на шоу-спектакъла. За първи път в България хип-хоп песни ще бъдат изсвирени на живо с музиканти. От няколко месеца насам се работи и по ефектна и динамична мултимедия, която ще бъде излъчвана на внушителни видеостени, които се състоят от 84-ри елемента. Едни от най-известните изпълнители и шоумени в България,ще вземат участие в шоу-спектакъла. Рапърите очакват и специален гост-изпълнител, който ще долети отвъд граница. Румънеца и Енчев са изпипали всичко, както винаги и обещават на своите фенове грандиозен шоу-спектакъл  с мощен звук, ефектна сценография и хитови парчета.

Рап-дуетът е създаден през 96-та година в Добрич от Адриан Рачев - Румънеца и Георги Енчев - Енчев. За пръв път тяхно парче звучи в ефира на столичното радио Тангра и дори влиза в класацията БГ Топ 20, без никаква помощ и реклама. Техният дебют на сцена обаче е чак през 99-та година на фестивала "Сърандев", Добрич / 99 с песента "Мене не ме познаваш", където печелят II награда за млади таланти, връчена лично от Лили Иванова / председател на журито /. На "Златният Орфей " отново печелят III награда за млад изпълнител, а два месеца по-късно печелят и първа награда на фестивала "Есенен бриз", обявена от Георги Христов / председател на журито /. През есента на 2002г. Румънеца и Енчев записват "Химн за влизането в НАТО".Те се превръщат в гвоздея на програмата на големия концерт "България ЗА", на площад "Александър Невски", с участието на български, румънски, гръцки и турски музиканти, медийни звезди и политици, сред които и външният министър Соломон Паси. През 2005г.МТV EUROPE излъчва тоталния инди-хоп хит на Румънеца и Енчев "Giliai"в международната класация "WORLD CHART EXPRESS", като по този начин, за първи път България бе представена от родни рап изпълнители. Румънеца и Енчев имат зад гърба си три успешни албума - "Румънеца и Енчев"/2001г./, "Румънеца и Енчев 2"/2003г./ и "Етно"/2006г./. От 2004г. насам те са и собственици на музикална компания "Select Music Media" и продуцират и менажират млади и талантливи изпълнители. Освен с музика, дуетът е  и социално ангажиран. Първо двамата застанаха зад каузата на на УНИЦЕФ - "Всички деца имат права. Всеки може да помогне", а по-късно подкрепиха кампанията на списание "Браво", като участници и съорганизатори - "Не затваряй очи", която се бори с насилието в училищата и намаляването на агресията при подрастващите.

РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ ЩЕ ПЕЯТ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ НА ДОБРИЧ

Рачков е в роля на Панайот в клип на Румънеца и Енчев

РАП-ПЕВЕЦЪТ ЕНЧЕВ - В БОЛНИЦА С ХРАНИТЕЛНО ОТРАВЯНЕ

Зеленоока софиянка стана новата Мис България

Румънеца и Енчев изпревариха Устата за етно хит

РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ ОРГАНИЗИРАТ СЪСТЕЗАНИЕ ЗА НАДЯЖДАНЕ СЪС СЛАДОЛЕД

 


Сходни връзки

РУМЪНЕЦА И ЕНЧЕВ СТАВАТ НА 10 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди