изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:44 EEST
ТРЪГНА ДЕЛОТО ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРA ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ    
Ред и сигурностАдминистративният съд в Добрич даде ход на делото за отмяна на изборния резултат в областния град. Жалбата е подадена от БСП, Атака, ДПС и коалиция "Обединена десница за град Добрич", в която влизат НДСВ, СДС, ЗНС и Гергьовден.

На вчерашното първо заседание по случая Административният съд взе решение той да бъде разделен на две отделни дела - едното за оспорване на избора на кмет, а второто за избора на съветници. В жалбата на политическите сили се посочва, че в протоколите на Общинската избирателна комисия в Добрич има разминаване в броя на избирателите, имащи право да гласуват за кмет и за съветници, както и, че не съвпадат броя на подписите на гласувалите с двата вида бюлетини, въпреки че те се полагат само веднъж. Искането за касиране на резултатите се базира още и на манипулиране на вота, чрез извършване на агитация в деня за размисъл и в самия изборен ден и купуване на гласове. Съдът обаче прецени, че няма да допусне разпит на свидетели по това обвинение, тъй като дори и да е имало купуване на избиратели, то няма да е толкова голямо, че да доведе до стопяване на разликата в получените резултати. Председателят на ОИК в Добрич Йорданка Мишева съобщи, че разликата от 5000 избиратели в списъците за кмет и съветници се дължи на техническа грешка на "Информационно обслужване"АД. В секция номер 110 е посочено, че имащите право на глас са 558, а за кмет 5558. Това най-вероятно е станало с натискането на клавиша за петицата два пъти и така  са  записани 5588.  Това е само в разписката на “Информационно обслужване” и не се отразява на крайния сбор за избор на кмет, уточни Мишева. Тя предостави на съда доказателствата, с които разполага ОИК - Добрич. Магистратите разпоредиха изготвянето на техническа експертиза, която да докаже броя на избирателите по списъци и на гласувалите на местните избори.

Следващото заседание по случая е насрочено за 20 ноември от 14 часа. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛОТО ЗА КАСИРАНЕ НА ИЗБОРA ЗА КМЕТ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди